Presa libaneză a relatat totodată că vineri va sosi din Irak şi o cantitate de grâu, tot sub formă de ajutor, deoarece explozia a produs un deficit de grâu în capitala din Liban, potrivit guvernatorului.

Între timp, echipele de salvare au scos miercuri corpuri de sub dărâmăturile clădirilor prăbuşite şi au căutat supravieţuitori.

Cine sare în ajutorul Libanului, în urma exploziei de la Beirut

Explozia devastatoare de la un depozit din portul Beirutului a provocat moartea a cel puţin 135 de oameni şi rănirea a peste 5.000.

ajutor liban explozie beirut

Citeste si: Încă un județ din România impune purtarea obligatorie a măștii în zonele aglomerate

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Şi-a făcut drum printre rafturi

Citeste si: VIDEO| Liberă la mare, dar infectată cu COVID

Ministrul Sănătăţii, Hamad Hassan, a spus că până la 250.000

de oameni au rămas fără locuinţe din cauza exploziei care a distrus faţade ale clădirilor, a aruncat mobila în stradă şi a spart ferestrele pe o rază de mai mulţi kilometri.

Citeste si: Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă: "Ce vedeam în martie şi aprilie în Italia şi Spania se poate repeta şi în ţara noastră." Cum poate fi evitată această situație?

Zeci de oameni sunt dați dispăruți în Liban

Hassan a spus că zeci de oameni sunt încă dispăruţi. Premierul Hassan Diab a declarat trei zile de doliu naţional.

Preşedinele libanez Michel Aoun a spus că 2.750 de tone de nitrat de amoniu, substanţă inclusă în fertilizatori şi în fabricarea bombelor, au fost depozitate timp de şase ani în port, fără nicio măsură de siguranţă, după ce au fost confiscate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si