SUA dezvoltă o rachetă convențională cu rază lungă de acțiune capabilă să lovească Rusia. Această veste i-a alarmat pe șefii militari care au declarat că Moscova va răspunde cu arme atomice.

Potrivit experților, nu este posibil să faci diferența între o rachetă cu rază lungă de acțiune și una care transportă focoase nucleare. Ca rezultat, Rusia trebuie să fie pregătită pentru cel mai rău scenariu.

Citeste si: VIDEO| Poliţişti blestemaţi de un manelist

Vom considera orice atac cu rachetă balistică drept un atac nuclear

„Orice rachetă (balistică – n.e.) care se apropie va fi percepută ca una care are un focos nuclear”, potrivit publicației Krasnaya Zvezda (Setaua Roșie).

O rachetă balistică este o rachetă care urmează o traiectorie balistică suborbitală, având obiectivul să livreze la o țintă predeterminată unul sau mai multe focoase. În mod caracteristic motorul rachetei funcționează în prima fază a zborului, după care racheta se înscrie pe o traiectorie parabolică și cade pe sol. Unele rachete moderne (MIRV) pot face manevre și pe traiectoria de întoarcere, având mai multe focoase, altele pot face manevre de reglare, și unele pot devia din fața antirachetelor trimise împotriva lor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Potrivit unei simulări, un singur focos nuclear W87 transportat de o rachetă americană ar ucide, dacă ar lovi Bucureștiul, pe loc 250.000 de oameni şi ar răni alte 400.000 de persoane. Racheta LGM-118A Peacekeeper, din arsenalul SUA, are 12 astfel de focoase.

Citeste si: Un băiat, în vârstă de cinci ani, a fost ucis de vecin

Deoarece rachetele balistice sunt foarte rapide, țările care sunt atacate au puțin timp la dispoziție pentru a se apăra și lua o decizie în legătură cu ceea ce trebuie făcut.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si