Tudorel Toader și-a publicat declarația de avere pe 15 iunie 2020, în calitatea sa de rector al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași (UAIC). Fostul ministru al Justiției deține un portofoliu imobiliar impresionant, format din patru terenuri agricole, unul forestier și unul di lată categorie de terenuri extravilane, toate în județul Vrancea.

Citeste si: Este oficial! De la 1 septembrie cresc pensiile! Violeta Alexandru: "Sa facem ce trebuie facut!"

Citeste si: Ludovic Orban a recunoscut! Motivul pentru care pensiile nu pot fi mărite cu 40%: „Credeți-mă ce vă spun!”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Guvernul ar putea dubla alocațiile, în loc să le mărească în etape

Toader mai are două case în localitatea vrânceană Vulturu, trei apartamente (unul în Focșani, două în Iași), precum și o casă în Iași. Actualul rector și-a cumpărat, în 2019, un Mercedes GLC Coupe. Tot anul trecut el a vândut un Hyundai (cu 118.250 lei) și un Audi Q 3 (22.500

euro).( vezi cine i-a cerut lui Tudorel Toader modificarea codurilor penale)

Ce pensie uriașă are Tudorel Toader. Încasează aproximativ 6.400 euro pe lună

Rubrica veniturilor este și ea impresionantă. Tudorel Toader a încasat, în 2019, următoarele sume: 354.128 lei ( profesor la UAIC), 67.714 lei (ministru), 46.391 lei ((sinecură de la Consiliul Superior al Magistraturii), 366.960 lei (pensie) și 51.371 lei (drepturi de proprietate intelectuală).

Astfel, el a încasat o pensie de 30.577 lei pe lună, adică de aproximativ 6.400 de euro. Veniturile totale ale lui Tudorel Toader au fost de 886.564 lei, adică de 73.880 lei (15.400 euro pe lună). Chiar dacă are venituri uriașe, Toader nu  deține mulți bani în conturi, suma fiind de aproximativ 35.000 de euro.

Tudorel Toader a anunțat recent că a revenit în avocatură. Presa a relatta că, cu doar doi ani în urmă, după ce s-a modificat o lege special pentru el, Tudorel Toader a devenit notar de Iași, în baza unei noi prevederi, introdusă de PSD, care le permitea foștilor judecători de la Curtea Constituțională să intre în breasla notarilor fără concurs.

Ce pensie uriașă are Tudorel Toader. În 2019, și-a deschis cabinet de notar

După un an, în 2019, Toader și-a deschis cabinet de notar la Iași, orașul unde locuiește, luându-l ca asociat pe fiul său, Alexandru. Acesta din urmă, nu reușise ca notar să pătrundă într-un cabinet din Iași și făcea naveta într-o comună a județului, la Răchiteni. Mai exact, dăduse examen să ajungă notar de Iași, cât tatăl lui era ministru, însă a picat la concurs. Potrivit unor surse notariale, reîntoarcerea lui Tudorel Toader în avocatură îi lasă astfel fiului său, Alexandru, calea deschisă de a rămâne notar de oraș, cu cabinet propriu și cu testul picat.

Cariera lui Tudorel Toader a început pe vremea comunismului, când a fost procuror și membru în conducerea unor organizații UTC și PCR.

A fost procuror în Vrancea în ultimii ani ai ceaușismului, iar după 90 s-a mutat la Iași. A intrat în avocatură, a ajuns decan și rector al Universității Cuza din Iași. A fost propus de PNL-ul condus de Călin Popescu Tăriceanu ca judecător CCR și, mai apoi, tot la propunerea lui Tăriceanu, de astă dată ca președinte ALDE, a devenit ministru al Justiției sub toți premierii PSD de după 2016. Acum, Toader s-a suspendat din calitatea de notar și a revenit la avocatură, de unde se suspendase pe perioada cât a fost ministru.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si