Baia

Baile sunt incaperile in care curatenia trebuie sa fie facuta in fiecare zi, folosind produse de curatenie specifice, cum ar fi: detergenti profesionali, mopuri, lavete profesionale, bureti si alte produse de igienizare.

Toaletele

Toaletele necesita dezinfectare zilnica, pentru ca sunt folosite de cateva ori de-a lungul zilei, poate, de mai multe persoane. Chiar daca o toaleta pare curata si sclipitoare, acest lucru nu inseamna ca ea este perfect igienizata.

Dezinfectia se face cu ajutorul substantelor pe baza de alcool si clor care au rolul de a indeparta, total, microbii si virusurile. 

Cada 

Si dezinfectarea zilnica a caditei de dus sau a cazii normale ar trebui facuta in fiecare zi, pentru ca si acolo suprafetele pot fi contaminate cu microbi. De aceea, este necesar sa le curatam astfel incat intotdeauna sa poata fi folosite in deplina siguranta. Cada retine, adesea, în cazul curatarii incomplete, resturi de celule moarte, iar acestea se pot transforma in capcane de microbi. De aceea, cada trebuie igienizata in mod constant, pentru a te bucura nu doar de confort, ci si de siguranta in exploatare.

Citeste si: Femeia care a murit în timp ce făcea curățenie. Avea doar 34 de ani

Lavoarele

Fara indoiala, lavoarele trebuie curatate temeinic si igienizate macar o data pe zi. Resturile de sapun si de murdarie se depun cu usurinta si pentru aceasta este nevoie de substante speciale care sa te ajute sa igienizezi in mod corect suprafata.

Blatul de bucatarie

Locul unde prepari hrana este foarte important, deoarece in general produsele folosite pot avea pe ele microbi sau microorganisme.

Spre exemplu, cazul binecunoscut al carnii care are in sine bacterii de care poti scapa doar prin fierbere, necesita igienizarea spatiilor pe care a fost asezata aceasta. Daca ai pus carnea cruda pe blatul de bucatarie, acesta va trebui igienizat tocmai pentru ca bacteriile sa nu se transfere si la alte produse pe care le vei folosi pentru gatit. Din acest motiv adesea marii chefi bucatari ne recomanda sa nu spalam carnea, pentru a nu imprastia bacteriile, ci sa o stergem cu un servetel si sa o fierbem, deoarece doar asa se vor distruge microorganismele ”rele”.

Aragazul

Deoarece aragazul sau plita, dupa caz, se folosesc pentru prepararea mancarii, murdaria isi va face simtita prezenta, iar o data cu ea si pericolul aparitiei de microbi si bacterii. Pentru a preveni acest lucru, spala si igienizeaza aragazul ori de cate ori ai ocazia, chiar dupa ce gatesti, deoarece in acest fel iti vei pastra un mediu curat de preparare a hranei. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Românii în carantină, o bombă cu ceas

Mesele pe care se serveste mancarea

Foarte important este sa igienizezi si spatiile pe care mananci. Masa este locul unde mancarea se poate varsa sau pe care se pot prelinge lucruri fara ca tu macar sa le observi.

Sterge bine masa, intotdeauna, pentru a curata resturile, apoi igienizeaza folosind un produs special. Acelasi lucru este recomandat si pentru scaune, mai ales ca acestea sunt atinse in mod constant, chiar si in timpul mesei.

Igiena casei este foarte importanta si, de aceea, ar trebui sa stii care sunt suprafetele care prezinta cel mai mare risc de aparitie a unor probleme. O data aflate aceste informatii, tot ce iti ramane de facut este sa stabilesti o rutina pe care sa o urmezi indeaproape, in fiecare zi, pentru a avea mereu o casa curata si igienizata. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si