Apple Inc. a făcut istorie pe Wall Street, miercuri 19 august, când creșterea acțiunilor companiei a împins valoarea de piață a gigantului IT la peste 2 trilioane de dolari.

Este prima dată când o companie americană a depășit acest nivel, potrivit Bloomberg. Acțiunile producătorului de iPhone au crescut cu 1,3%, până la valoarea nominală de 468,09 dolari, la tranzacționarea la mijlocul dimineții.

Citeste si: Noul coronavirus are peste 30 de simptome. Cel mai bizar semn dintre toate este...

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Valoarea bursieră a Apple s-a dublat practic din luna martie, când a atins un nivel extrem de scăzut. Aprecierea a fost determinată de rezultatele puternice ale câștigurilor financiare și de un val de optimism față de viitorul său iPhone 5G.

Citeste si: Când se vor redeschide restaurantele? Răspunsul tranșant al lui Klaus Iohannis

Cine se poziționează în spatele Apple

Câștigurile recente au consolidat poziția Apple ca fiind cea mai valoroasă companie din lume. În timp ce gigantul energetic Aramco a atins pentru o perioadă scurtă de timp evaluarea de 2 trilioane de dolari, în decembrie 2019, acțiunile companiei saudite au scăzut ulterior, iar în prezent valoarea de piață a ajuns la aproximativ 1,8 trilioane de dolari.

Printre companiile americane, Apple este urmată de Amazon.com Inc. și Microsoft Corp.,

cu valori de piață plasate sub 1,7 trilioane de dolari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si