Iahtul pe care Dinu Patriciu l-a vândut cu 35 milioane de euro cu un an înainte să moară e scos la închiriere pentru 320.000 de euro pe săptămână! Vasul are lift din sticlă, punte cu jacuzzi și sală de fitness! EXCLUSIV
Dinu Patriciu a fost proprietarul unui iaht de lux, dar oe care l-a vândut în 2013 la doar doi ani după ce Darlings Danama fusese lansat la apă.
Dinu Patriciu, omul de afaceri care a murit în august 2014, a fost proprietarul unui iaht luxos pe care il botezase „Darlings Danama”, dupa numele ultimei sale sotii, Dana, si a fiicelor sale din casnicia cu Sabina, Ana si Maria. Iahtul a fost lansat la apa în 2011, la Ancona, la eveniment fiind prezentă întreaga familie a miliardarului. Patriciu a vandut vasul in 2013, pentru 35 de milioane de euro, după ce, inițial, ceruse 44 de milioane de euro.
Nava, care a castigat numeroase premii pentru design si pentru conditiile oferite- a fost vanduta unei companii maritime specializate in comertul cu nave de lux. Noul proprietar a inceput sa-l inchirieze cu saptamana, prin intermediul unei companii specializate, iar prețul cerut este de 320.000 de eruo pe săptămână, indiferent de sezon.( vezi cum a pierdut un miliard de euro cea mai bogată româncă)
Iahtul vândut de Dinu Patriciu are o capacitate de 12 pasageri
Iahtul a fost rebotezat Light Holic in 2014. Pe site-urile dedicate închirierilor de iahturi de lux, se scrie că masoara 60 de metri, are o capacitate de 12 pasageri si ofera punte privata cu jacuzzi, un apartament prezidential, patru camera duble, lift din sticla care face legatura intre cele 4 nivele ale vasului si sala de fitness.
Dinu Patriciu a fost unul dintre cei mai bogati romani, avand afaceri in petrol, media, retail si banci. A avut o avere de peste 3 miliarde euro, insa a murit cu multe datorii. Dupa moartea lui s-a declansat o lupta uriasa pentru avere intre urmasii afaceristului pe de-o parte si Statul Roman pe cealalta. A avut mii de angajati si a avut afaceri pe mai multe continente.
Moștenirea sa a creat probleme uriașe pentru fiice sale. „Justiţia elveţiană a decis intrarea în faliment a DP Holding, entitatea juridică cu sediul în Ţara Cantoanelor ce grupează business-urile rămase în posesia omului de afaceri Dinu Patriciu, decedat în 2014, după cedarea Rompetrol către KazMunayGas în 2007-2009, şi care a fost transmisă ulterior moştenitorilor acestuia. În 2009, DP Holding includea circa 250 de companii din domeniile imobiliar, IT, energie, bancar, publicitate şi mass-media.
"Punem în vedere creditorilor, pe de-o parte, că societatea DP Holding SA este implicată în peste 20 de proceduri judiciare în Elveţia şi în alte state, iar, pe de altă parte, că vânzarea participaţiilor pe care aceasta le deţine la societăţi străine apare ca incertă. În consecinţă, lichidităţile de care dispune în prezent Oficiul nu vor fi, cel mai probabil, suficiente pentru a acoperi viitoarele cheltuieli de lichidare. Un avans al acestor cheltuieli în sumă de 100.000
de franci elveţieni va fi solicitat de către Oficiu cu ocazia primei adunări a creditorilor", este mesajul Oficiului Cantonal pentru Falimente din Fribourg”, a dezvaluit profit.ro.
Dinu Patriciu a derulat afaceri de miliarde de dolari
„Potrivit sursei citate, persoanele cu drept de semnătură la DP Holding SA sunt, din 29 august anul trecut, fiicele lui Dinu Patriciu, Ana, ca administrator, şi Maria, ca director executiv. În 2009, după finalizarea tranzacţiei Rompetrol- KazMunayGas, DP Holding SA a lui Dinu Patriciu grupa circa 250 de companii din domeniile imobiliar, IT, energie, bancar, publicitate şi mass media. Din documentele oficiale analizate de Profit.ro rezultă că, în aprilie 2016, Institutul de Arbitraj din Olanda a tranşat o dispută dintre DP Holding SA şi KMG International, divizia înregistrată în Olanda a gigantului energetic kazah de stat KazMunayGas, prin care acesta îşi controlează operaţiunile din România, inclusiv rafinăria Petromidia a Rompetrol Rafinare, în favoarea subsidiarei kazahilor. Ca atare, instanţa de arbitraj a obligat DP Holding SA la plata de despăgubiri în valoare de 200 milioane dolari către KMG International”, a mai scris profit.ro.
„Suma este identică cu cea pe care KMG International se angaja în 2013, prin memorandumul semnat cu autorităţile de la Bucureşti, să o plătească statului român contra unei participaţii de 26,69% din acţiunile Rompetrol Rafinare, ca parte a unei înţelegeri mai complexe destinate rezolvării problemei datoriilor istorice ale Rompetrol faţă de statul român. Ulterior, cei de la KMG au acuzat-o pe una dintre moştenitoarele lui Patriciu, Melanie Anne Chen, că ar fi vândut ilegal active din averea lăsată de omul de afaceri român, pentru a zădărnici demersurile KMG International de a obţine punerea în executare în mod silit a hotărârii arbitrale în valoare de 200 milioane dolari menţionată mai sus. Decizia arbitrală a fost generată de un litigiu între KMG, DP Holding şi moştenitorii lui Patriciu legat de tranzacţia prin care omul de afaceri român a vândut Rompetrol contra a circa 2,7 miliarde dolari în perioada 2007 – 2009”, a mai relatat profit.ro.