Una din teoriile privind apariţia noului coronavirus arată că virusul ar fi apărut, de fapt, în anul 2012 la câțiva muncitori care curățau o mină abandonată din provincia Yunnan de excremente de lilieci. Pandemia ar fi pornit după ce probele de țesut au dispărut din laboratorul din Wuhan unde erau ținute pentru cercetare.

În 2012, şase mineri au dezvoltat simptome asemănătoare noului coronavirus după ce au curățat de excremente de liliac în 2012 mina Mojian din suv-vestul Chinei, în provincia Yunnan, scrie Daily Star.

Trei dintre ei au murit mai târziu, iar mostre din țesutul lor au fost trimis la Institutul de Virologie din Wuhan.

„Delegaţia OMS şi-a aşezat baza în Beijing timp de trei săptămâni"

O călătorie recent încheiată de trei săptămâni în China a unei echipe OMS nu a presupus o vizită în Wuhan, oraşul central din China, unde au fost depistate primele cazuri de coronavirus in decembrie 2019, a confirmat agenţia ONU.

„Delegaţia OMS şi-a aşezat baza în Beijing timp de trei săptămâni şi nu s-a aflat niciun moment în apropierea oraşului Wuhan”, a declarat pentru Financial Times un înalt oficial american. „Orice şansă de a găsi dovezi importante a dispărut”, spune acesta.

Cum ar fi apărut, de fapt, noul coronavirus?
Cum ar fi apărut, de fapt, noul coronavirus?

Citeste si: Un nou bilanţ negru la nivel mondial!

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Dave Sharma, un parlamentar al guvernului australian, a declarat: „Comunitatea internaţională are dreptate să aibă îngrijorări serioase cu privire la rigoarea şi independenţa răspunsului timpuriu al OMS la această pandemie şi a dorinţei sale aparent de a evita să ofenseze China.

Dacă această afirmaţie este dovedită, este un alt incident tulburător că OMS care pune sensibilităţile politice ale unui stat membru peste interesele de sănătate publică ale lumii. Cu toţii suportăm acum costurile imense ale unei astfel de politici”.

După ce iniţial a respins apelurile din Australia, SUA şi alte ţări pentru o achetă privind orginia coronaviruslui, în mai, preşedintele chinez Xi Jinping a aprobat o anchetă condusă de OMS.

Citeste si: O nouă descoperire privind coronavirusul

Dar rezoluţia OMS „de a identifica sursa zoonotică a virusului şi calea de trecere la populaţiei umană”- care a fost susţinută de peste 130 de ţări- a fost blocată de îngrijorările legate de transparenţă şi acces.

Peste 25 de milioane de cazuri de coronavirus la nivel mondial

Nu mai puţin de 25 de milioane de contaminări cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în lume de la începutul pandemiei, iar mai mult de jumătate din totalul cazurilor au fost înregistrate pe continenele americane.

Citeste si: Ministru al Sănătății, infectat cu coronavirus! Mesaj către populație: ”Și eu mă lupt cu boala. E greu, atât moral, cât și fizic”

Din total, peste 16,4 milioane de persoane au fost declarate vindecate, potrivit datelor universităţii americane Johns Hopkins.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

În Statele Unite au fost înregistrate aproximativ 6 milioane de infecţii, în Brazilia- mai mult de 3,8 milioane, iar în India- peste 3,5 milioane.

Citeste si: Un nou focar de coronavirus în România

Numărul de cazuri descoperite zilnic în India depăşeşte cifrele similare din SUA şi Brazilia, scrie Reuters.

Peste 842.00 de decese

La nivel mondial, au fost înregistrate peste 842.000 de decese, cele mai multe fiind raportate în SUA (peste 182.700), Brazilia (peste 120.200) şi Mexic (peste 63.800).

Citeste si: Ţara din Europa care se confruntă cu o creştere exponenţială a cazurilor de COVID-19


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si