”Acesta este cel mai mare incendiu de la începutul anului în Andaluzia”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al agenţilor forestieri din regiune.

Incendiul, care a izbucnit joi în comuna Almonaster la Real, ”rămâne activ, iarnoi încercăm să-l stabilizăm”, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al serviciilor regionale de urgenţă.

O suprafaţă de aproximativ 10.000 de hectare a ars

Acest incendiu de pădure, ale cărui origini rămân necunoscute, a obligat aproape 3.200

de persoane să-şi părăsească locuinţele în mod prevenitv şi a ars o suprafaţă de aproximativ 10.000 de hectare, potrivit unui bilanţ prezentat de Executivul regional.

”Ceea ce ne îngrijorează este fumul, iar de aceea autorităţile mută locuitorii comunelor în care acesta ajunge”, a declarat un purtător de cuvânt al corpului forestier.

Armata a fost chemată să ajute sute de pompieri care luptă împotriva flăcărilor atât la sol cât şi aerian.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Din cauza climei sale calde şi uscate, Spania, a doua destinaţie turistică mondială, este afectată în fiecare vară de incendii de pădure care ameninţă, potrivit experţilor, să devină mai frecvente şi mai violente din cauza modificărilor climatice.

Incendiu de pădure în Andaluzia
Incendiu de pădure în Andaluzia

Citeste si: Incendiu devastator la o hală în Buzău. 12.000 de pui au murit intoxicaţi cu fum

Citeste si: Incendiu puternic în Craiova

Citeste si: Dezastru înainte de alegeri. Incendiu la un sediu PSD. Pompierii au intervenit imediat, pentru a lichida focul

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si