Criza politică din Belarus ia o turnură neașteptată: aliaţii politici ai Mariei Kolesnikova au spus că verifică informaţiile privind răpirea sa. Aceștia au confirmat primele informații și spun că l iderul protestatarilor nu răspunde la telefon.

”În dimineaţa zilei de 7 septembrie, în faţa Muzeului Naţional de Artă, mai multe persoane necunoscute au urcat-o pe Koleskinova într-un microbuz pe care scria ‘Sviaz’ (‘Comunicaţii’) şi au pornit într-o direcţie necunoscută”, a scris un portal de știri, citat de Reuters.

Citeste si: Un francez și-a aruncat casa în aer, încercând să omoare o muscă

Germania cere un răspuns: "Cerem să știm unde se află Maria Kolesnikova" 

Germania "cere să știe unde se află" opozanta bielorusă Maria Kolesnikova, care, potrivit anturajului său, a fost "răpită" luni dimineață, a declarat ministrul german de externe Heiko Maas. "Suntem foarte îngrijorați pentru doamna Kolesnikova", a declarat Heiko Maas pentru Bild, în timp ce Germania deține președinția rotativă a Uniunii Europene.

"Cerem să știm unde se află și cerem eliberarea tuturor prizonierilor politici din Belarus", a adăugat el. 

Citeste si: Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică: Ce nu ai voie să faci pe 8 septembrie 2020?

Cum a fost răpită Maria Koleskinova, lidera protestatarilor din Belarus

Poliţia din Belarus a transmis că nu a reţinut-o pe Maria Kolesnikova.

Ea era ultima rămasă în țară dintre cele trei femei politician care şi-au unit forţele înaintea alegerilor prezidenţiale de la 9 august în încercarea de a-l contracara pe liderul Aleksandr Lukaşenko.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Maria Kolesnikova
Maria Kolesnikova, alături de candidata Opoziției la scrutinul prezidențial din Belarus[Sursa foto: Haaretz]

Celelalte două, Svetlana Tihanovskaia, care a fost candidata opoziţiei la alegeri, şi Veronika Ţepkalo, au părăsit deja Belarusul. De altfel, Maria a fost mai mereu o voce critică la adresa preşedintelui.

Citeste si: Olivia Steer e disperată că pierde averea familiei! A cerut strămutarea procesului în urma căruia ar intra în posesia unui teren uriaș! EXCLUSIV

Maria Kolesnikova a anunţat, în august, că formează un nou partid politic, denumit "Împreună", cu echipa opozantului Viktor Babariko, aflat în închisoare.

Poliția din Belarus a recunoscut că a operat nu mai puțin de 633 de arestări la ultimul protest susținut împotriva realegerii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

Avertismentul NATO pentru Rusia

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a îndemnat Rusia ”să nu se amestece” în Belarus, o ţară cuprinsă de o contestare fără precedent în urma alegerilor prezidenţiale contestate de la 9 august, relatează AFP.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

„Nimeni, nici Rusia, nu ar trebui să se amestece acolo”, a subliniat Stoltenberg într-un interviu acordat joi tabloidului german Bild.

Belarusul este un stat suveran  şi independent”, a subliniat el.

„Este foarte clar, noi respectăm integritatea teritorială belarusă”, a insistat secretarul general al NATO, care s-a întâlnit joi, la Berlin, cu cancelarul german Angela Merkel.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si