AstraZeneca a anunțat că a suspendat testele de fază finală, pe scară largă, făcute cu vaccinul său experimental contra coronavirusului din cauza unei boli apărute în mod inexplicabil la un participant la studiu, transmite Reuters.

Vaccinul, dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford, era considerat lider în cursa mondială de dezvoltare a unui vaccin anti-Covid-19, iar suspendarea afectează șansele punerii pe piață a produsului până la sfârșitul anului, așa cum semnalase compania anterior.

Citeste si: Tânără infectată cu coronavirus, violată de paramedic în ambulanță

Există o "boală potențial inexplicabilă" 

AstraZeneca spune că a oprit din proprie inițiativă testele pentru ca o comisie independentă să analizeze datele privind siguranța vaccinului.

Citeste si: Un vaccin împotriva covid-19 va fi testat pentru prima oară în Spania

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Compania farmaceutică a precizat că face tot ce este posibil pentru a grăbi analiza acestui eveniment singular, astfel încât calendarul dezvoltării vaccinului să fie cât mai puțin afectat, potrivit Hotnews.ro.

”Este o măsură de rutină ce trebuie luată dacă există o boală potențial inexplicabilă în una din fazele de testare”, a transmis compania printr-un comunicat.

Citeste si: Zi neagră pe bursa americană. De ce s-au prăbușit acţiunile giganților IT pe Wall Street

Au apărut primele rezultate ale vaccinului rusesc Sputnik V

Primele rezultate ale vaccinului rusesc „Sputnik V” anti-Covid-19 au fost făcute publice, iar acestea sunt mai degrabă pozitive: vaccinul produce anticorpi și nu are efecte secundare vizibile.

În timp ce rezultatele sunt încurajatoare, experții independenți avertizează că  vaccinul are încă nevoie de teste suplimentare  înainte de a fi produs în serie și lansat în masă, scrie  IFL Science

.

Potrivit unui raport din prestigiosul jurnal medical The Lancet, au fost cumulate concluziile a două studii de faza 1/2, pe  un total de 76 de persoane sănătoase  cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani.

Citeste si:   Cum arată astăzi văduva lui Ilie Balaci, la aproape doi ani de la moartea fostului mare fotbalist? Daniela și-a revenit din șoc FOTO

Vaccinul a fost administrat și urmărit între iunie și începutul lunii august la două spitale din Moscova. Constatările sugerează că nu au existat efecte adverse grave după 42 de zile, iar vaccinul a reușit să provoace răspunsuri de anticorpi la toți participanții în decurs de 21 de zile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si