Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat luni că se aşteaptă la o nouă creştere a numărului de decese provocate de coronavirus în Europa, în octombrie şi noiembrie, transmite presa internațională.

"Va fi mai greu. În octombrie și noiembrie vom vedea o mortalitate mai ridicată", a declarat Hans Kluge, directorul pentru Europa al OMS. Oficialul a explicat că vor fi mai multe decese deoarece vor exista mai multe cazuri- tendinţă deja observată, însă deocamdată cu un număr de morţi aproape stabil.

Citeste si: Caz șocant în România: doi deţinuţi, găsiți morți în aceeași celulă!

OMS: "pandemia se va opri, la un moment dat"

"Ne aflăm într-un moment în care ţările nu doresc să audă acest tip de veşti proaste, iar eu înţeleg asta", a mai spus directorul OMS pentru Europa, potrivit Nouvelobs. Acesta a adăugat şi 'un mesaj pozitiv': "pandemia se va opri, la un moment dat".

Citeste si: Raed Arafat ne anunță că vin zile grele. "Se va asocia COVID-ul cu gripa sezonieră în aceeaşi perioadă și..."

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În Europa, în special în Spania şi Franţa, numărul de cazuri de infectare cu coronavirus este în creştere evidentă de câteva săptămâni. Vineri, statele europene membre ale OMS au raportat peste 51.000 de cazuri noi, mai mult decât în aprilie, arată datele publicate de organizaţie. În acelaşi timp, numărul zilnic de decese este aproximativ acelaşi ca la începutul lui iunie, în jur de 400-500, conform aceleiaşi surse.

Citeste si: Vânător de cerbi, ucis după ce a adormit în lanul de porumb

OMS: Apariția vaccinului nu va stopa pandemia 

Hans Kluge i-a avertizat pe șefii statelor europene să nu se aştepte la încheierea epidemiei odată cu apariţia unui vaccin. 'Aud tot timpul: 'vaccinul va însemna sfârşitul epidemiei'. Bineînţeles că nu!', a spus reprezentantul OMS Europa, citat de Agerpres.

'Nu ştim nici măcar dacă vaccinul va fi eficient pentru întreaga populaţie. Anumite indicii primite arată că va fi eficient pentru unii, dar pentru alţii nu. Iar dacă din acest motiv va trebui să comandăm vaccinuri diferite, ce coşmar logistic...', a adăugat medicul belgian.

Hans Kluge
Avertisment fără menajamente făcut de șeful OMS Europa, Hans Kluge

Citeste si: Un asteroid va trece foarte aproape de pământ. Are dimensiunea cât două terenuri de fotbal

'Sfârşitul acestei pandemii va veni în când, ca o comunitate, vom fi învăţat să trăim cu pandemia. Iar asta depinde de noi. Este un mesaj foarte pozitiv', a susţinut Kluge.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si