Oficialii canadieni din domeniul sănătății au anunțat că au descoperit un nou test pentru coronavirus care se realizează prin gargară cu o soluție și scuiparea acesteia.

Pentru acest test, care durează 30 de secunde și este mai puțin invaziv, pacientul folosește o soluție salină cu care își clătește gura, face gargară și apoi scuipă, potrivit Fox News.

Citeste si: Adrian Corduneanu și-a sărbătorit soția! Ce cadou i-a făcut interlopul Ramonei, alintată ”Diamantul Roz”? FOTO

Este primul test de acest fel din lume și ar putea oferi un mijloc mai ușor de testare în masă în efortul țărilor de a reveni la normal. Un alt avantaj este că poate fi realizat și de personal nespecializat.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Citeste si: Am aflat salariul fabulos pe care-l primește Radu Tudor de la Antena 3! Soția Irina, angajată în ministerul de externe, a dezvăluit totul EXCLUSIV

„Spre deosebire de tamponul nazofaringian, acest test implică să faci gargară cu puțină apă salină, pe care apoi o scuipi într-un tub mic. Acesta este un mod mai ușor de colectare de salivă pentru tineri", a declarat dr.

Bonnie Henry, medic de top din cadrul Columbiei Britanice.

Copiii sunt primii testați în acest fel 

„Vrem să-l facem disponibil pentru toată lumea, dar în acest moment accentul este pus pe copii din motive de aprovizionare". Prin acest test specialiștii consideră că elevii pot reveni în siguranță la școală.

Citeste si: Dan Voiculescu s-a înscris la Teologie. Câți ani are studentul-mogul

Însă, sunt și contestatari ai acestui nou mod de testare pentru COVID-19. Dr. Mel Krajden, director medical al Centrului BC pentru Controlul Bolilor susține că testarea ușoară este atractivă, dar testul în sine poate să nu respecte standardele.

Citeste si: Clarvăzătoarea Maria Ghiorghiu, scandal uriaș după moartea soțului ei: ”A fost trecut la COVID, deși nu avea nici un simptom! Nu pot să-l îngrop creștinește!”

Probele de salivă sunt inconsistente în comparație cu alte tipuri de probe, continuă doctorul Krajden, care consideră că „ceea ce trebuie să analizăm este cel mai bun mix de teste și cum se furnizează cel mai bine. Trebuie să existe echilibrul corect între comoditate și sensibilitate”.

Bonnie Henry, British Columbia
Bonnie Henry, doctor la British Columbia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si