O rulotă reprezintă o investiție destul de importantă. În ultima perioadă au apărut autorulotele, care se conduc mai ușor, pentru că de mașină nu mai este legată, ca o remorcă, rulota. Mai mult, consumul de combustibil este cu aproximativ 30% mai mare în cazul rulotelor. Ofertele de pe piață sunt variate. Pentru cei cu un buget consistent există autorulote noi care pot fi cumpărate cu aproximativ 50.000 de euro.

Autorulotă
O astfel de autorulotă poate fi închiriată cu 100 euro pe zi

Pe de altă parte, rulotele noi, bine echipate, se vând cu prețuri cuprinse între 10.000 și 20.000 de euro. Dacă și aceste variante sunt inaccesibile există soluția rulotelor second-hand, la câteva mii de euro. Cea mai bună piață pentru rulotele la mâna a doua este Germania, unde se pot găsi modele decente la prețuri avantajoase. Pentru cei care călătoresc mai rar cu rulota există și oferte de închiriere.

Citeste si: Cât te costă o vacanță în Moscova și ce locuri trebuie să vizitezi când ajungi acolo 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Weekend de neuitat în Covasna, ţinutul apelor tămăduitoare şi al locurilor de poveste

Citeste si: Top 3 cele mai frumoase stațiuni montane din România

Rulotă
Poză de interior cu o rulotă scoasă la închiriere

Rulotele se pot închiria cu prețuri între 80 și 120 euro pe zi

În general, firmele specializate cer prețuri cuprinse între 80 și 120 de euro pe zi, la care se adaugă o taxă kit consumabile de 50 de euro și una de igienizare, tot de 50 de euro.

Pentru închirierea autorulotelor trebuie să aveți permis de conducere cat. B, să aveți minimum 5 ani vechime, și vârsta de minimum 25 de ani împlinită. După cumpărarea sau închirierea rulotei, apar și cheltuielile suplimentare. Acestea sunt reprezentate de camparea în locuri special amenajate, al cărei preț, în străinătate, poate ajunge și la 20-30 euro pe zi.

Apoi, mai trebuie luată în calcul întreținerea și diversele reparații ale rulotei, dar și RCA-ul, care este de câteva sute de lei pe an. Cei care își cumpără rulote second-hand trebuie să fie extrem de atenți la starea acesteia. O rulotă afectată de infiltrații are o podea moale și infiltrații în caroserie. De asemenea, trebuie verificată starea în care se află pompa de apă, frigiderul, instalația de căldură, sistemul de alimentare cu gaz, aerul condiționat, cuptorul sau toaleta.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si