Evaluarea făcută de această sursă stării de sănătate a preşedintelui SUA, Donald Trump, a venit după ce o echipă de medici au declarat reporterilor sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că acesta ”se simte foarte bine”.

Unul dintre medici a declarat că Trump le-a spus: ”aş putea să plec de aici astăzi”.

Următoarele 48 de ore, critice pentru Donald Trump

Sursa, care a cerut să nu fie identificată, a afirmat că următoarele 48 de ore vor fi critice în privinţa îngrijirii lui Trump.

Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, a părăsit Casa Albă şi a fost mutat vineri la Walter Reed National Military Medical Center de lângă Washington, la doar câteva ore după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

New York Times a scris că decizia de a-l transporta pe Donald Trump la spital a venit după ce a avut dificultăţi de respiraţie şi i-a scăzut nivelul de oxigen, determinându-i pe medicii săi să-i ofere oxigen suplimentar, au declarat două surse apropiate de Casa Albă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Preşedintele SUA, Donald Trump, a fost infectat cu coronavirus
Preşedintele SUA, Donald Trump, a fost infectat cu coronavirus

Sean P. Conley, medicul de la Casa Albă, a declarat sâmbătă reporterilor, în faţa spitalului, că Trump nu a avut dificultăţi de respiraţie şi că nu i s-a administrat oxigen la Walter Reed.

”Echipa şi cu mine suntem extrem de mulţumiţi de progresele realizate de preşedinte”, a spus Conley. El a refuzat să dea un calendar pentru posibila externare a lui Trump din spital.

Donald Trump spune că se simte bine

Preşedintele SUA a lăudat personalul medical de la Walter Reed şi alte instituţii, spunând că sunt ”uimitori” şi că, cu ajutorul lor, ”mă simt bine!”

Casa Albă a anunţat că Trump va lucra într-un apartament special din spital pentru următoarele câteva zile, ca măsură de precauţie. Preşedintele nu avea programate evenimente publice sâmbătă.

Donald Trump a minimizat ameninţarea pandemiei coronavirusului încă de la început, chiar dacă boala a ucis peste 200.000 de americani şi a lovit economia SUA.

Conley a spus că Trump a primit o primă doză dintr-un tratament de cinci zile cu Remdesivir, un medicament antiviral intravenos vândut de Gilead Sciences, care s-a dovedit că reduce perioada de spitalizare a bolnavilor de Covid-19. De asemenea, el ia un tratament experimental cu anticorpi produs de compania Regeneron, precum şi zinc, vitamina D, famotidină, melatonină şi aspirină, a spus Conley.

Vicepreşedintele Mike Pence, care va prelua atribuţiile prezidenţiale dacă Trump se va îmbolnăvi grav, a fost testat negativ pentru coronavirus, a spus un purtător de cuvânt. Pence lucrează de la propria sa reşedinţă, aflată la aproximativ trei mile de Casa Albă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si