Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că va propune sistarea evenimentelor private sau revenirea organizării acestora cu maximum 20 de persoane, argumentând că foarte mulţi organizatori de evenimente nu respectă regulile în contextul pandemiei de COVID-19.

Situația a devenit din ce în ce mai gravă în România, unde de o săptămână s-a depășit recordul de 3.000 pe zi. Mai îngrijorător este că țara noastră este printre primele din Europa în ceea ce privește decesele.

Citeste si: Tragedie pe scena politică. Un primar cunoscut din România, răpus de coronavirus. Premierul Orban: "Era un om în putere"

Ludovic Orban: Mulți organizatori de evenimente nu respectă aceste reguli

"Voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una dintre principalele surse de îmbolnăvire. Sau revenirea la vechiul sistem de 20 de persoane, deşi astăzi evenimentele se organizează cu maxim 50 de persoane în spaţii închise şi cu 100 de persoane în spaţii exterioare. Asta este legea. Sunt foarte mulţi organizatori de evenimente care nu respectă aceste reguli în organizarea nunţilor şi este posibil inclusiv să luăm decizia de a nu mai permite organizarea unor astfel de evenimente private", a declarat Orban, luni dimineață, la sediul PNL.

Klaus Iohannis: E posibil ca nunțile și botezurile să fie restricționate

Și președintele Klaus Iohannis a dat de înțeles săptămâna trecută că evenimente private precum nunțile și botezurile ar putea fi restricționate.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Iohannis a explicat că se vor putea lua decizii mai rapide la nivel local pentru restricții în pandemie, decât deciziile generale luate de la nivel central. Este totuși posibil să se introducă  noi restricții în privința nunților, botezurilor  și altor evenimente de acest tip.

"Vor fi restricționate mai mult întrunirile. E posibil ca nunțile, botezurile să fie restricționate", a spus Klaus Iohannis.

Alte 2880 de cazuri de coronavirus în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, duminică, 2.880 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV- 2. De asmenea, 53 de persoane au murit în ultimele 24 de ore şi 628 sunt internate la ATI. Între persoanele decedate este şi un băiat de 4 ani, din judeţul MUreş, cu comorbidităţi accentuate. Bucureşti, Alba şi Vâlcea au depăşit rata de 2 cazuri la mia de locuitori. Judeţele Bacău, Dolj, Iaşi, Neamţ, Prahova şi Timiş au înregistrat peste o sută de cazuri noi. În Bucureşti sunt 539 de noi îmbolnăviri.

Până astăzi, 11 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 155.283 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 117.942 de  pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si