Orașul chinez Qingdao a anunțat luni că va testa, în următoarele cinci zile, pentru Covid-19, întreaga sa populație de peste 9 milioane de locuitori după apariția mai multor cazuri de coronavirus.

Infecțiile au legătură cu un spital care tratează bolnavii veniți din străinătate. Este cea mai recentă explozie de coronavirus în țara de unde a plecat pandemia, informează presa internațională.

Citeste si: Premierul Ludovic Orban a anunțat noi restricții. Decizie de ultim moment

Anunțul de duminică a întrerupt o serie de două luni, fără transmisiuni de virus în China, deși țara asiatică are practica de a nu raporta cazurile asimptomatice. Partidul comunist aflat la guvernare a ridicat majoritatea restricțiilor în călătorii și în afaceri, dar monitorizează totuși călătorii și vizitatorii clădirilor publice pentru a semna infecția.

Spital izolat în China

Orașul din China a raportat șase pacienți noi de Covid-19, plus alte șase cazuri asimptomatice de Sars-Cov-2. Cele mai multe au legătură cu Spitalul Pulmonar Qingdao.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Qingdao a izolat deja Spitalul Pulmonar, dar și o secție de urgență a spitalului său central. Clădirile unde trăiau persoanele infectate au fost și ele închise.

Comisia Națională de Sănătate a raportat 21 de cazuri noi în China Continentală, după anunțul autorităților din Qingdao, dar nu include infecțiile din acest oraș.

Bilanțul total al cazurilor de coronavirus din China continentală este acum de 85.578, fiind raportate până aum 4.613

decese.

Numărul cazurilor din China au scăzut drastic față de maximele de la începutul anului, dar țara rămâne în stare ridicată de alertă pentru a preveni măsurile de izolare care au dus pe scădere a doua economie a lumii.

Sursa: Gulf Today, Agerpres


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si