Cehia, țară de 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat o creștere de cinci ori a numărului zilnic de cazuri, din septembrie și până acum. Și numărul deceselor aproape s-a dublat în mai puțin de două săptămâni.

În total, din martie, Cehia a confirmat 129.747 de cazuri, din care 59.901 sunt pacienți vindecați.

Și numărul deceselor din Cehia a crescut la 1.106

de la 696 câte erau anunțate la 1 octombrie.

Cehia, în stare de urgență din 5 octombrie

Slovacia şi Republica Cehă au declarat la începutul lunii octombrie intrarea în stare de urgenţă pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, după cum au anunţat la acel moment premierii celor două ţări.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Guvernul premierului Andrej Babis a decis să declare starea de urgenţă din cauza "creşterii semnificative" a numărului de infectări cu noul coronavirus.

Executivul de la Praga poate să restricţioneze libertatea de întrunire a cetăţenilor, iar instanţele pot percepe amenzi mai mari pentru încălcarea liniilor directoare privind siguranţa medicală.

Care sunt restricțiile din noua stare de urgență din Cehia

Starea de urgenţă a mai fost instituită de la mijlocul lunii martie până la mijlocul lunii mai, însă de data aceasta  frontierele Cehiei au rămas deschise.

La evenimente şi adunări publice,  numărul maxim de participanţi  este de 10 în interior şi 20 în aer liber. Evenimentele sportive profesioniste vor avea loc  fără spectatori.

Companiile, magazinele şi restaurantele nu au fost afectate de noile reglementări.

Guvernul premierului Andrej Babis a decis să declare starea de urgenţă din cauza "creşterii semnificative" a numărului de infectări cu noul coronavirus


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si