Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Daca la inceput facea pantofii uriasi, de marimea 75, doar pentru teatre si artisti, acum Grigore Lup a inceput sa aiba comenzi serioase pentru incaltamintea de distantare sociala. Totul a pornit in gluma, la inceputul pandemiei, insa strainii au luat ideea in serios si i-au apreciat munca.

Grigore Lup a creat pantofii pentru distanțare socială

Clujeanul a aparut in cele mai mari publicatii mondiale, a fost vizitat de marile televiziuni si invitat sa creeze pantofi pentru muzee si colectionari.
"Pantofii sunt destul de greu de facut pentru ca trebuie un calapod special la ei, talpile trebuie sa fie usoare si trebuie tiparele separate facute, adaugate, dar ma bucur ca l-am facut", spune pantofarul Grigore Lup.
Dupa aparitiile in presa internationala, pentru Grigore Lup au inceput sa curga comenzile. Pana acum, omul a trimis zeci de perechi de pantofi la mii de kilometri departare. O astfel de pereche de incaltaminte speciala se vinde cu 150 de euro.


"M-au surprins ca au comandat din multe parti ale lumii si m-au apreciat foarte multi. Pe paginile de socializare au scris intruna despre mine.Am primit acum de exemplu din Irlanda, de la un magazin de incaltaminte si gheata a fost expusa chiar in vitrine magazinului.Am primit din Elvetia, Franta, Germania, Canada, Luxemburg. Ce au zis oamenii? Poarta pantofii sau au cumparat pentru colectie? O parte dintre ei au luat pentru colectie, le-a trebuit sa le dau semnatura pe talpa ceea ce nu am facut pana acum", spune pantofarul.

Distanțare socială cu pantofi- creația lui Grigore Lup

Dincolo de succesul adus de pantofii de distantare sociala, mesterul nostru spune ca trece printr-o perioada extrem de dificila. Din cauza pandemiei, comenzile de incaltaminte au scazut, iar in aceasta perioada lipsa vanzarilor se simte tot mai tare.
"Facem incaltaminte cu numere foarte mici, cu numere foarte mari, ceea ce nu se gaseste pe piata. O parte dintre nuntasi se incaltau la noi. Acuma ne-a afectat destul de mult perioada asta", explică bărbatul.
In cei 40 de ani de experienta, Grigore Lup spune ca nu a mai trait asemenea vremuri grele in domeniul sau de activitate. Daca nu ar fi fost pantofii de distantare, afacerea ar fi avut si mai mult de suferit.
"Noi trebuie sa ne descurcam. Am si eu zece angajati, e destul de greu sa ma gandesc maine ce dau de lucru.Nu as vrea sa pierd niciun muncitor, am fostii mei colegi din casa de moda, am din Clujana si mi-ar parea foarte rau sad au din muncitori afara", spune Grigore Lup.
Odata cu venirea sezonului rece, pantofarul spera ca oamenii sa cumpere si sa comande ghetele si cizmele pe care le creeaza cu multa migala. El inceraca sa nu se lase descurajat de aceste vremuri grele si spera ca in curand industria in care se zbate sa revina la normal.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si