Curtea specială din Paris l-a condamnat pe Farid Ikken la 28 de ani de închisoare pentru atacarea unor poliţişti şi rănirea unuia dintre aceştia în faţa Catedralei Notre-Dame din Paris în iunie 2017, după ce jurase credinţă faţă de gruparea Stat Islamic (SI).

Fostul student algerian, în vârstă de 43 de ani, are de asemenea interdicţie permanentă pe teritoriul francez.

Farid Ikken a atacat cu ciocanul un grup de trei poliţişti

Pe 6 iunie 2017, în mijlocul turiştilor care se aflau lângă catedrala Notre-Dame, el a atacat cu ciocanul un grup de trei poliţişti, lovindu-l pe unul dintre ei şi strigând "Asta e pentru Siria!".

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Condamnarea survine într-un context securitar tensionat, la două săptămâni după atacul cu un satâr soldat cu doi răniţi în faţa fostelor birouri ale publicaţiei de satiră Charlie Hebdo, atac comis ca şi cel de la Notre-Dame de către un bărbat care a folosit o armă rudimentară.

Atentat 2017 Notre-Dame
Atentat 2017 Notre-Dame


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si