Un număr de 930 de unităţi de învăţământ îşi desfăşoară cursurile în Scenariul 3 (online), iar 5.266 în Scenariul 2 (mixt), a informat joi Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).

Potrivit anunțului de ieri, erau doar 789 de unități de învățământ care figurau în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități la lecțiile online.

15 școli din Capitală, în scenariul roșu de azi

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, în şedinţa de joi, schimbarea unor scenarii de funcţionare pentru mai multe unităţi de învăţământ- 15 au trecut în scenariul roşu, iar trei în galben.

"S-a aprobat schimbarea unor scenarii pentru unităţile de învăţământ.(...) 15 unităţi de învăţământ au trecut în scenariul roşu, iar alte trei unităţi de învăţământ au trecut din scenariul roşu în scenariul galben", a declarat Mariana Stancu-Ţipişcă, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Bucureşti.

Care este situația la zi a școlilor din România

Joi, 15 octombrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv ISMB), se înregistrează următoarea situație:

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

-   11.460  de unități de învățământ figurează în  Scenariul 1 (S1): participarea zilnică( față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

5.266  de unități de învățământ figurează în  Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică( față în față)

a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

930  de unități de învățământ figurează în  Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Ministrul Educației, anunț despre intrarea școlilor din București în scenariul roșu

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, joi, că se pregătește scenariul pentru intrarea tuturor școlilor și a grădinițelor din municipiul București în scenariul roșu, în cazul în care rata de infectare în Capitală va depăși 3 la mia de locuitori. Potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, rata de incidență din Capitală se află încă sub cifra 3, cu toate că azi a fost atins un nou record negru de infectări în București.

Ministrul Educației Naționale, Monica Anisie, a făcut miercuri o vizită de urgență la Inspectoratul Școlar al Municipiului București în condițiile în care peste 8.000 de tablete au rămas depozitate din 27 septembrie în cadrul instituției în loc să fie distribuite elevilor.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

“Nu știu de ce nu s-a făcut acest lucru până la acest moment, având în vedere faptul că sunt elevi care au nevoie de aceste tablete și  există posibilitatea să intrăm în scenariul roșu, adică să continuăm învățarea în sistem online“, a declarat Monica Anisie joi dimineață.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si