Televizoarele Smart au devenit pentru oameni un dispozitiv preferat de divertisment, pe măsură ce prețurile au scăzut și calitatea a crescut. Un TV Smart oferă confortul unui ghișeu unic pentru numeroase servicii de streaming precum Netflix, HBO Go și multe altele. Însă înainte de a lua în considerare introducerea unui TV Smart într-o casă conectată, să analizăm câteva dintre beneficii și riscuri.

Ce este un TV Smart

Orice televizor care poate fi conectat la internet este un TV Smart. Un utilizator poate urmări servicii media și rula aplicații, naviga pe internet, accesa canale de muzică pe internet, face cumpărături online și poate accesa servicii video la cerere. Unele TV Smart includ servicii de asistență virtuală de recunoaștere vocală, cum ar fi Alexa Amazon, pentru a ajuta la schimbarea canalelor, schimbarea volumului volumului și utilizarea programelor de căutare.

De-a lungul anilor, televizoarele inteligente au câștigat popularitate. Utilizatorii pot naviga cu ușurință între serviciile de streaming și social media pe televizorul lor, la fel ca pe un smartphone, tabletă sau computer. Odată cu adăugarea comenzilor vocale, utilizarea acestor dispozitive a devenit mai ușoară și mai convenabilă. Televizoarele inteligente funcționează bine și pentru serviciile de jocuri. Calitatea imaginii este mult mai bună pe un TV Smart decât pe un televizor obișnuit.

Unele modele mai noi de televizoare inteligente au conținut 4K Ultra HD care oferă imagini și sunete de înaltă calitate.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Care sunt unele riscuri asociate cu televizoarele inteligente?

În teorie, un TV Smart este un dispozitiv foarte evoluat, care oferă utilizatorului o mulțime de opțiuni pentru a se bucura de streaming, navigare pe internet și jocuri. Dar pot exista și riscuri pe care vrei să le iei în considerare înainte de a decide să le aduci în camera de zi sau în dormitor.

Să luăm intimitatea, de exemplu. Un televizor conectat la internet, cu funcție vocală, are capacitatea de a depista ceea ce cauți și urmărești. Cu aceste informații, el poate difuza anunțuri adaptate modului tău de viață. Majoritatea televizoarelor inteligente au opțiunea de a dezactiva o astfel de urmărire, dar este posibil să nu fie setarea implicită.

La fel ca în cazul multor dispozitive conectate la internet, televizoarele inteligente pot fi, de asemenea, piratate. Camerele web a unui TV Smart ar putea fi piratate pentru spionaj sau malware-ul se poate muta de la dispozitiv la dispozitiv prin router.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Cum să eviți riscurile de confidențialitate ale unui TV Smart

Care este cel mai simplu mod de a te asigura că televizorul tău inteligent nu te spionează? Deconectează-l de la rețeaua de internet de acasă. Dar vrei acces la unele dintre avantajele tehnologiei  inteligente, ia în considerare evitarea televizoarelor cu camere web încorporate. Dacă ai deja un televizor cu o cameră web, alege modalitatea low-tech, dar eficientă de a-l bloca: acoperă obiectivul camerei, cu excepția momentului în care îl folosești.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si