Cât costă să-ți faci o casă din lemn rotund. 3 idei de astfel de locuințe. FOTO
Casele din lemn rotund sunt la mare căutare, datorită aspectului rustic al acestora și al prețurilor avantajoase.
Casele făcute din lemn rotund sunt foarte populare în Canada și în nordul Statelor Unite ale Americii. Ulterior, acestea au apărut și în Europa, mai ales în Scandinavia, iar în ultimii ani sunt extrem de cerute și în România. Avantajul caselor din lemn este acela că se construiesc repede, sunt mai ieftine decât cele din cărămidă sau alte materiale și sunt ecologice. Alte avantaje sunt acelea că lemnul este un bun izolator termic și că aceste case sunt mai rezistente la cutremur.
La noi în țară au apărut foarte multe firme specializate care oferă case din lemn rotund la cheie, sau care oferă un kit de instalare, în urma unui proiect ales de client. În general, o casă din lemn rotund cu o suprafață de 100 metri pătrați ajunge la 40.000 de euro, fără a lua în calcul fundația. Prețul depinde și de diametrul buștenilor aleși. Astfel, pentru bușteni de 160 mm, prețul este de 200 euro/mp, de 200 mm – 240 euro/mp, de 240 mm – 280 euro/mp și de 300 mm – 340 euro/mp.
Citeste si: Cum arată și cât costă casele făcute la o imprimantă 3D. Sunt livrate clientului în 24 de ore
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Carmen Harra, la un pas să-și recupereze vila din București! Ce a decis instanța la ultimul termen EXCLUSIV
De obicei, clienții aleg din proiectele oferite de firmele specializate, mai ales că oferta este generoasă, existând cataloage cu cel puțin 20 de modele de case, de la cele mai simple până la cele mai sofisticate. Una din casele cele mai spectaculoase are o suprafață de 130 metri pătrați, cu parter, două etaje și mansardă, dar și cu un balcon amplasat pe fațadă. La parter sunt amplasate livingul, bucătăria, un dormitor și o baie, în timp ce la etaj sunt alte 4 dormitoare, o baie și un balcon. La parter există și o terasă.
Cel mai popular proiect este acela al unei case de 40 de metri pătrați. Livingul este structurat astfel încât să încapa o sală de mese, bucătăria, un dormitor și o baie. Intarea în casă se face prin intermediul unei verande cu scări. În fine, există și o variantă intermediară, cu o casă de 96 metri pătrați. Aceasta are etaj și mansardă. Parterul este structurat la fel, cu sală de mese și bucătărie, baie și dormitor. La etaj este amplasat un living spațios.