Coronavirus: "Suntem foarte aproape de un tsunami". Belgia recunoaște că a pierdut controlul în valul doi al pandemiei
Situație extrem de gravă în Belgia, unde guvernul anunță oficial că a pierdut controlul în fața noului coronavirus.
Numărul infecțiilor cu coronavirus a explodat cu 80% săptămâna trecută în Belgia, iar guvernul de la Bruxelles a anunțat noi restricții dure începând de luni, 19 octombrie.
Situația din regiunea Valonia și capitala Bruxelles este „cea mai gravă și cea mai periculoasă din întreaga Europă”, a anunțat ministrul belgian al Sănătății, potrivit The Guardian.
De la începutul pandemiei, peste 10.000 de oameni au murit de COVID-19 în Belgia, ţară cu o populaţie de circa 11,5 milioane de locuitori.
Ministrul Sănătății, Frank Vandenbroucke, a recunoscut luni că Guvernul de la Bruxelles a pierdut controlul asupra pandemiei și a atras atenția că belgienii trebuie să-și schimbe radical comportamentul.
Citeste si: Carmen Harra și-a schimbat OFICIAL numele! Cum apare acum celebra clarvăzătoare în documente? EXCLUSIV
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
"Ne apropiem de un tsunami (n.r. de cazuri), pe care nu-l vom mai putea controla. Astăzi, situa'ia este sub control, dar cu multe dificultăți și stres. Dacă va continua să crească (n.r. numărul îmbolnăvirilor), valul de spitalizări va fi atat de mare, încât nu vom mai reuși să tratăm alte afecțiuni non-COVID. Guvernul are un mesaj clar către cetățeni: protejează-te și protejează-i pe cei dragi”, a declarat luni Vandenbroucke (foto dreapta).
Pentru a contracara creşterea explozivă a numărului de cazuri, guvernul belgian a ordonat vineri închiderea tuturor barurilor, cafenelelor şi restaurantelor şi a impus izolarea populaţiei la domiciliu între miezul nopţii şi ora 05:00.
Telemunca a devenit obligatorie pentru companiile belgiene al căror obiect de activitate permite această posibilitate. Noile restricţii au intrat în vigoare luni.
De menționat că, în valul doi al pandemiei, a explodat şi numărul cazurilor severe în Belgia: în medie, peste 250 de oameni au fost spitalizaţi în fiecare zi a săptămânii trecute, iar sistemul naţional de sănătate a ajuns la limitele capacităţii sale de primire şi de funcţionare.