Numărul infecțiilor cu coronavirus a explodat cu 80% săptămâna trecută în Belgia, iar guvernul de la Bruxelles a anunțat noi restricții dure începând de luni, 19 octombrie.

Situația din regiunea Valonia și capitala Bruxelles este „cea mai gravă și cea mai periculoasă din întreaga Europă”, a anunțat ministrul belgian al Sănătății, potrivit The Guardian.

De la începutul pandemiei, peste 10.000 de oameni au murit de COVID-19 în Belgia, ţară cu o populaţie de circa 11,5 milioane de locuitori.

Marțea trecută a fost atins recordul absolut de cazuri noi, peste 12.000 în doar 24 de ore.

"Ne apropiem de un tsunami"

Ministrul Sănătății, Frank Vandenbroucke, a recunoscut luni că Guvernul de la Bruxelles a pierdut controlul asupra pandemiei și a atras atenția că belgienii trebuie să-și schimbe radical comportamentul.

Citeste si: Carmen Harra și-a schimbat OFICIAL numele! Cum apare acum celebra clarvăzătoare în documente? EXCLUSIV

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: O nouă tragedie în viața Andreei Pirui de la Puterea dragostei. Și-a anunțat fanii că este în doliu: „Dumnezeu să te odihnească în pace!! Nu o să te uităm niciodată”

"Ne apropiem de un tsunami (n.r. de cazuri), pe care nu-l vom mai putea controla. Astăzi, situa'ia este sub control, dar cu multe dificultăți și stres. Dacă va continua să crească (n.r. numărul îmbolnăvirilor), valul de spitalizări va fi atat de mare, încât nu vom mai reuși să tratăm alte afecțiuni non-COVID. Guvernul are un mesaj clar către cetățeni: protejează-te și protejează-i pe cei dragi”, a declarat luni Vandenbroucke (foto dreapta).

coronavirus belgia
Noi resticții anunțate de Guvernul de la Bruxelles

Noi restricții în Belgia, pentru a stopa valul doi al pandemiei

Pentru a contracara creşterea explozivă a numărului de cazuri, guvernul belgian a ordonat vineri închiderea tuturor barurilor, cafenelelor şi restaurantelor şi a impus izolarea populaţiei la domiciliu între miezul nopţii şi ora 05:00.

Telemunca a devenit obligatorie pentru companiile belgiene al căror obiect de activitate permite această posibilitate. Noile restricţii au intrat în vigoare luni.

De menționat că, în valul doi al pandemiei, a explodat şi numărul cazurilor severe în Belgia: în medie, peste 250 de oameni au fost spitalizaţi în fiecare zi a săptămânii trecute, iar sistemul naţional de sănătate a ajuns la limitele capacităţii sale de primire şi de funcţionare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si