Spania, care numără circa 47 de milioane de locuitori, a depășit la mijlocul săptămânii borna de un milion de cazuri de coronavirus, devenind al șaselea stat la nivel mondial care depășește pragul alături de SUA, Brazilia, India, Rusia și Argentina.
Regiunile din toată Spania vor intra în caratină pe timp de noapte, între orele 23:00 și 06:00 se arată într-un decret semnat de regele Spaniei.
Citeste si: Vaccinul pentru COVID-19 va fi gata până în decembrie, spune cel mai celebru medic din lume
Premierul Pedro Sachez: Majoritatea regiunilor au susținut decizia
O reuniune extraordinară a Consiliului de Miniștri a avut loc duminică "pentru a analiza condițiile unui nou decret regal privind starea de alertă", a declarat sâmbătă seara un comunicat lansat de biroul primului ministru Pedro Sachez.
Acesta a adăugat că „propunerea a fost aprobată de majoritatea guvernelor regionale ale Spaniei, care au solicitat-o”, conform Euronews.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Momentul în care un bărbat fură 3 picioare de la un spital din București. Hoțul este de negăsit- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Citeste si: Actorul Constantin Zamfirescu, primul mesaj din spital: ”Nu sunt singur! Vă am pe toți, aici, cu mine!” ”Gogoașă” din ”Trăsniții” are cancer
Sâmbătă seara, administrațiile a cel puțin nouă regiuni ceruseră guvernului central din Madrid să declare starea de urgență sau își exprimaseră sprijinul pentru această decizie.
În cadrul unei ședințe de două ore, cabinetul a fost de acord cu instituirea unei stări de alertă de 15 zile.
Mass-media susține că guvernul intenționează să prelungească măsura până în aprilie 2021.
Spania, lovită de valul de coronavirus
Valul doi al pandemiei de coronavirus care a lovit puternic continentul european stabilește noi recorduri. Spania a fost primul stat european care a contabilizat peste 1 milion de persoane infectate cu virusul Sars-Cov-2, încă de miercuri, în timp ce mai multe țări, printre care și România, și-au depășit recordurile de infecții zilnice.
Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a susținut într-o declarație televizată că numărul real al persoanelor infectate cu coronavirus în Spania ar fi de trei milioane, nu de un milion, așa cum arată cifrele oficiale.
Spania a fost al doilea stat european, după Italia, care a fost puternic afectat de pandemie în primăvară, dar după impunerea celor mai dure măsuri restrictive și aducerea pandemiei sub control a fost nevoită să relaxeze măsurile pentru a reface economia, în special prin încurajarea turismului, sector extrem de important pentru veniturile la buget.