Cei care doresc să evadeze din aglomerația cotidiană a Capitalei și nu au timp pentru o ieșire la munte, au, din fericire, de unde alege. Se pot vizita palate încărcate de istorie, ca Mogoșoaia și Știrbei, dar și o zonă sălbatică, cum este Delta Neajlovului. De asemenea, copiii se pot distra de minune în parcul de aventură Edenland Park sau la clubul de echitație Equestria.

Palatul Mogoșoaia
Domeniul de la Mogoșoaia, fotografiat din elicopter

Palatul Mogoșoaia se află la aproximativ 15 kilometri de București, în localitatea ilfoveană Mogoșoaia. Palatul a aparținut, peste 100 de ani, familiei Brâncoveanu, după care a intrat în posesia familiei Bibescu. Complexul ce poate fi vizitat este format din palat, curtea interioară a acestuia, ce are un turn de veghe, bucătăria, casa de oaspeți, ghețăria și cavoul familiei Binescu. Lângă zidurile complexului se află Biserica Sfântu Gheorghe. Pe lacul Mogoșoaia, aflat în apropiere, se poate face wakeboard pentru pasionații de sporturi nautice.

Citeste si: Top 5 cele mai faimoase stațiuni de băi termale din România

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si: INTERVIU. Traian Băsescu: ”Sunt cei mai slabi candidați din toate alegerile prezidențiale prin care a trecut România”- wowbiz.ro

Citeste si: Trei locuri din Europa pe care să le vizitezi în vacanțe, concedii, ori city break-uri

Citeste si: Cât te costă o vacanță în Moscova și ce locuri trebuie să vizitezi când ajungi acolo 

Delta Neajlovului este pe locul 2 în România ca biodiversitate 

Palatul Știrbei se află la Buftea, la aproape 20 de kilometri de București. A fost ridicat de Barbu Știrbei, domnitorul Țării Românești, în 10 ani, între 1855 și 1865. 

Lucrările au fost finalizate de fiul lui Barbu, Alexandru. Palatul e înconjurat de un parc de aproape 30 de hectare, pe care se găssesc un castel de apă, ridicat în 1920, dar și un lac artificial cu rațe, gâște și lebede. În 1917, palatul a servit ca loc de refugiu pentru Regina Maria și copiii ei. Palatul Știrbei a fost deschis pentru public în 2007, iar intrarea este liberă.

Palatul Știrbei
Palatul Știrbei e înconjurat de un parc uriaș

Delta Neajlovului se află la 30 de kilometri de București, în apropiere de localitatea Comana, din județul Giurgiu. Delta, care mai este numită și Balta Comana, are o suprafață de 1100 de hectare, fiiud alimentată de rîul Neajlov. Aici sunt 141 specii de păsări, 31 de specii de mamifere și 19 specii de pești, ceea ce înseamnă că Delta Neajlovului este pe locul 2 ca biodiversitate în România, după Delta Dunării. Întreaga rezervație, care cuprinde o pădure uriașă, are o suprafață de 25.000 de hectare. În apropiere se află parcul de aventură Comana, unde se pot face tarsee cu bicileta, plimbări cu barca sau cu tiroliana.

Delta Neajlovului
Delta Neajlovului e la doar 30 kilometri de București

La Edenland Park se pot face trasee în copaci și escaladă pe pereți

Edenland Park este un parc de aventură aflat la doar 20 de minute de București, în Balotești.

Parcul oferă posibilități multiple, printre cele mai populare activități fiind paintball-ul, traseele în copaci, escaladă pe pereți, ăînchiriere bicilete, echitație, tir cu arcul, atelier pictură sau airsoft. Există și o mică grădină zoologică, unde pot fi văzuți struți, cămile, capre pitice, păuni sau căprioare.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Val de aer polar în România. A nins și s-a depus strat consistent de zăpadă. Imagini din Brașov, Cluj, Neamț- antena3.ro

Clubul de echitație Equestria se află la Tâncăbești, nu departe de șoseaua București-Ploiești. Clienții pot opta pentru plimbări pe cai la câmp sau în pădure, iar începătorii pot apela la lecțiile de călărie. Există și un restaurant și un minihotel. În timpul servirii mesei, se poate vedea un spectacol ecvestru, un concurs sau un antrenament ce se desfășoară mareu la clubul de echitație.

Clubul Equestria
Clubul Equestria


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si