Numărul de bolnavi de COVID-19 spitalizaţi la reanimare a depăşit miercuri în Franţa pragul de 3.000, un nivel care nu a mai fost înregistrat de la începutul lui mai, potrivit datelor oficiale, relatează AFP. 

În Franţa, la ora actuală, trăiesc aproximativ 200.000 de români.

Trei sute şaptezeci şi două de noi internări la reanimare (sau în terapie intensivă) au fost înregistrate de marţi, potrivit bazei de date a Institutului francez de sănătate publică.

Luând în calcul numărul de ieşiri, numărul pacienţilor aflaţi în prezent la reanimare a crescut cu 127 în ultimele 24 de ore, ridicând totalul la 3.036.

De marţi, peste jumătate din capacitatea actuală a serviciilor de reanimare este ocupată de bolnavi de COVID-19. Franţa are în total circa 5.800 de paturi la reanimare, un nivel pe care autorităţile publice încearcă să-l crească în următoarele zile.

La modul mai general, 2.821 de persoane suplimentare au fost spitalizate pentru COVID-19 de marţi. În spitalele franceze sunt acum internate peste 20.000 de persoane din cauza noului coronavirus.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Lista țărilor şi zonelor de risc epidemiologic a fost actualizată

În contextul degradării puternice a tuturor indicatorilor epidemiei, preşedintele Emmanuel Macron va anunţa marţi, la ora locală 20.00 "o nouă etapă" în cursa de viteză împotriva răspândirii exponenţiale a COVID-19.

Pacienţi internaţi cu COVID-19
Pacienţi internaţi cu COVID-19

Comparativ cu săptămâna trecută, decesele zilnice cauzate de noul coronavirus din Europa au crescut cu 40%, relatează Organizația Mondială a Sănătății.

Margaret Harris, purtătorul de cuvânt al OMS, a spus că Franţa, Spania, Marea Britanie, Olanda şi Rusia au înregistrat majoritatea cazurilor, care au crescut în Europa cu o treime. „Îngrijorarea este că unitățile de terapie intensivă din spitale încep acum să se umple de oameni foarte bolnavi”, a avertizat aceasta.

Citeste si: Klaus Iohannis: "Ne aşteaptă o perioadă foarte dificilă"

Unitățile ATI din Europa încep să se umple cu pacienți foarte bolnavi

Dr. Harris a spus că eficienţa noilor restricţii impuse în mai multe ţări europene ar putea fi analizată doar în două săptămâni. „Vom vedea reducerea cazurilor, dar nu o vom vedea peste noapte”, a mai spus purtătorul de cuvânt al OMS.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Belgia se află în pragul unui dezastru. Un oficial de top din domeniul sănătății a avertizat că ţara ar putea rămâne fără paturi de terapie intensivă în doar două săptămâni. Ţara cu 11,5 milioane de persoane a raportat în medie peste 13.000 de cazuri pe zi în ultima săptămână, potrivit institutului naţional de sănătate publică Sciensano. Focarul COVID-19 din Belgia este al doilea cel mai grav din Europa în ceea ce priveşte noile cazuri pe cap de locuitor, după Republica Cehă.

Citeste si: Alexandru Rafila: „Eu cred că această creştere va continua”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si