Luna octombrie a fost cea mai grea lună a pandemiei de COVID-19 de până acum pentru întreaga lume. Statele Unite au fost primele care au raportat peste 100.000 de cazuri zilnice, însă Europa a fost cea care a contribuit la totalul mondial de cazuri prin creșterea puternică a numărului de cazuri de coronavirus.

24% din decesele provocate de coronavirus în toată lumea, au avut loc în Europa

Europa, cu aproximativ 12 milioane de cazuri, este cea mai afectată regiune, depăşind America Latină. Tot aici au avut loc 24% dintre decesele provocate de Covid-19. Astfel, continentul european înregistrează aproximativ 1 milion de infecţii noi de coronavirus la aproximativ 3 zile, potrivit unei analize a Reuters, respectiv 51% din total.

Citeste si: Raed Arafat, prima reacţie după protestele faţă de noile măsuri anti-COVID

Citeste si: VIDEO| Revoltă şi lacrimi în pieţe

1,25 de milioane de oameni au murit în urma infectării cu COVID-19

Media ultimelor şapte zile arată că numărul infecţiilor zilnice cu coronavirus creşte cu peste 540.000. Așadar, mai mult de 1,25 de milioane de oameni au murit din cauza bolii respiratorii care a apărut în China la sfârşitul anului trecut.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În cazul Franței, potrivit mediei ultimelor şapte zile, țara înregistrează 54.440 de cazuri pe zi, un nivel mai ridicat decât în India, care are o populaţie mult mai numeroasă.

Sursa: Reuters

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si