Mănâncă precum un rege la micul dejun. Toti cunoastem aceasta zicala dar cati dintre noi o reusim sa avem un mic dejun consistent.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: În timp ce se tatua pe spate, un bărbat a făcut atac de cord și a murit- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

„Doar cafea și atât. M-am obișnuit asa de ani de zile.
Cafeaua în primul rand, fără zahar, cu lapte, fructe”, spun oamenii.
Cea mai importanta masa a zilei împarte oamenii în doua tabere: cei care aleg sa bea in fuga o cafea si atat si cei care isi pregatesc o masa consistenta.
„Mănânc oua, șuncă, clisă, pâine, brânză. E consistent și iarna e numai bun.
În principal, oua fierte, brânză prăjită, ceva ușor, de început de zi. Micul dejun e cea mai importanta masa”, cred alții.

Micul dejun trebuie să fie sănătos- este cea mai importantă masă a zilei, spun specialiștii

„Micul dejun cu cereale, lapte sau iaurt vegetal, cereale pot fi si de hriscă. Un mic dejun care imi place foarte mult este iaurtul cu afine si o lingurita de miere.

Patru ore nu o sa ne fie foame pentru ca sunt super nutrienti”, spun nutriționiștii.
Pentru ca lipsa timpului este cel mai adesea invocata de cei care sar peste masa de dimineata, chef Nicolaie Tomescu vine cu o reteta simpla si rapida. Pentru 2 portii avem nevoie de 4 linguri de chia, 400 ml lapte, miere după gust și fructe după cum dorește fiecare.
Micul dejun nu ar trebui sa furnizeze organismului doar energie, ci sa trezeasca si sistemul digestiv.
De asemenea, dupa orele dormite in timpul noptii, in care stomacul nu a primit niciun aport, trebuie sa-i dam nutrientii necesari pentru a-si activa procesele metabolice. O varianta poate fi un celebru desert englezesc.

Un regim sănătos la micul dejun ne umple de energie

REȚETĂ PORRIDGE ENGLEZESC
500 ML LAPTE
80 GR OVĂZ
O LINGURĂ DE MIERE
FRUCTE
„Din păcate, cei mai mulți romani nu au cultura micului dejun, iar cum suntem noi învățați sa consumam mezeluri, brânză topita sau alte carneturi, acestea ar fi de evitat. Cel mai bine ar fi sa consumam puțin și bun”, spun chef-ii.
„Iarna avem nevoie de mai multe grasimi. metabolismul nostru se adapteaza frigului. E important insa sa mancam cumpatat, dar nu in cantitate mare”, precizează nutriționiștii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si