După ce au trăit 16 ani în Italia, Marius Chiș si sotia lui s-au intors in tara si si-au deschis un restaurant,la Satu Mare, iar astazi ne invata cum sa pregatim cele mai delicioase retete de post.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„Pentru această rețetă avem nevoie de puține ingrediente. În primul și în primul rând avem nevoie de paste, am ales spaghetele, ulei  extravirgin de măsline, foarte important să fie de cea mai bună calitate, usturoi, ardei iute uscat sau proaspăt, și după preferințe pătrunjel”, explică Marius.
În timp ce pastele se pun la fiert, se taie marunt legumele. Mare atentie la usturoi...
Un pas important e să scoatem inima din usturoi, deoarece e cea care ne dă indigestia.

Bucătăria italiană este potrivită pentru postul românesc

Odată tăiate, usturoiul și ardeiul iute se pun la călit în puțin ulei de măsline vreme de un minut, apoi, când pastele sunt fierte al dente, se toarnă în tigaie.
„Secretul rețetei e în a fierbe pastele, să fie al dente cum spun italienii”, spune bucătarul.
Astfel se formeaza un sos cremos iar la final se adauga patrunjelul tocat .Se amesteca bine si apoi se serveste.

Un alt preparat de post in stil italian este pe baza de linte.
Avem nevoie pentru început de ceapă, morcov și apio, pe acestea le vom căli puțin cu ulei de măsline, după care vom adăuga lintea care a stat la înmuiat, e linte proaspătă, pe urmă adăugăm ierburile aromatice.
Odata legumele calite se adauga putin vin alb, apoi...

„Se spumează legumele așa cum voi face și eu, 100 ml de vin alb, la flacara mare, până se va evapora alcoolul”, explică bucătarii.


La final, se adauga lintea, ierburile aromatice,bulion și puțină apă. Se lasa la fiert circa 30 de minute.
„După ce a fiert, mâncarea este gata de servit, noi preferăm să o servim bineînțeles cu foccacia”, spun bucătarii.
Asadar,intr-un timp scurt si cu putine ingrediente putem avea dooua preparate delicioase de post


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si