VIDEO - Bucătăria italiană este numai bună pentru postul care vine
Când vine vorba despre preparate delicioase, dar de post, bucătăria italiană nu ne dezamăgeste niciodată. Doi chefi ne explică pas cu pas rețetele.
După ce au trăit 16 ani în Italia, Marius Chiș si sotia lui s-au intors in tara si si-au deschis un restaurant,la Satu Mare, iar astazi ne invata cum sa pregatim cele mai delicioase retete de post.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
„Pentru această rețetă avem nevoie de puține ingrediente. În primul și în primul rând avem nevoie de paste, am ales spaghetele, ulei extravirgin de măsline, foarte important să fie de cea mai bună calitate, usturoi, ardei iute uscat sau proaspăt, și după preferințe pătrunjel”, explică Marius.
În timp ce pastele se pun la fiert, se taie marunt legumele. Mare atentie la usturoi...
Un pas important e să scoatem inima din usturoi, deoarece e cea care ne dă indigestia.
Odată tăiate, usturoiul și ardeiul iute se pun la călit în puțin ulei de măsline vreme de un minut, apoi, când pastele sunt fierte al dente, se toarnă în tigaie.
„Secretul rețetei e în a fierbe pastele, să fie al dente cum spun italienii”, spune bucătarul.
Astfel se formeaza un sos cremos iar la final se adauga patrunjelul tocat .Se amesteca bine si apoi se serveste.
Un alt preparat de post in stil italian este pe baza de linte.
Avem nevoie pentru început de ceapă, morcov și apio, pe acestea le vom căli puțin cu ulei de măsline, după care vom adăuga lintea care a stat la înmuiat, e linte proaspătă, pe urmă adăugăm ierburile aromatice.
Odata legumele calite se adauga putin vin alb, apoi...
„Se spumează legumele așa cum voi face și eu, 100 ml de vin alb, la flacara mare, până se va evapora alcoolul”, explică bucătarii.