Dezlegare la pește de Sfântul Nicolae. Cum prepari cea mai bună salată de icre. Secretul pentru a ieși super-cremoase!
Dezlegare la pește de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie. Salata de icre de pește e vedeta aperitivelor în aceste zile. Dar iată cum se prepară corect pentru a ieși foarte cremoasă.
Author: Mircea Pop vineri 04 decembrie 2020 , 13:26
100 g icre sare de lamaie sau zeama de lamaie 300-350 ml ulei ceapa cateva masline pentru ornat
Cum se prepată salata de icre
Icrele proaspete, scoase din peste se trec imediat printr-o sita rara, pentru a se inlatura pielitele. Se sareaza potrivit, se pun intr-un castron si se lasa la rece. Icrele se leaga mai bine si au un gust mai bun daca se lasa cel putin 24 de ore la rece.
Dupa ce se scot de la rece se prepara astfel: se amesteca cu un tel, turnand putin cate putin ulei, si amestecand repede tot timpul, pentru ca uleiul sa nu aiba timp sa se stranga
intr-un singur loc. Se mareste treptat cantitatea de ulei, stropindu-se intre timp icrele cu putina apa sau sifon. La sfarsit se adauga putina zeama de lamaie, continuand amestecarea si stropirea cu apa sau sifon.
Daca se intampla ca icrele sa se taie, se ia o lingura de icre nepreparate, care se amesteca bine intr-un vas separat, picurand cate putin ulei si putina apa sau sifon, si amestecandu-se continuu, apoi se adauga putin cate putin din icrele taiate.
Icrele taiate se mai pot drege si cu miez de paine alba, inmuiata in apa si stoarsa bine. Se pun intr-un castron circa 60 g miez de paine si se amesteca bine, adaugand treptat icrele taiate. Icrele taiate se pot drege de asemenea si cu circa 50 g de gris, fiert tare si racit bine, aplicand aceeasi metoda ca si cu miezul de paine.
Dezlegare la pește de Sfântul Nicolae. Daca icrele au bobul mai gelatinos, de la inceput trebuie sa se stropeasca cu apa sau cu sifon. Icrele bine legate se tin la rece 2-3 ore, dupa care, daca s-au intarit, se amesteca din nou, adaugand apa sau sifon atat cat mai primesc. Se retine o cantitate mica din icre, iar restul se pun pe platou, se aranjeaza si se netezesc, apoi se garnisesc cu spritul din icrele retinute, cu felii de lamaie si cu masline.
Se servesc cu ceapa taiata marunt.