Restricţiile anti-Covid au fost relaxate duminică în mai multe regiuni din Italia, în special datorită reducerii presiunii pe spitale şi a stabilizării curbei infectărilor, anunţă AFP.

Ministrul Sănătăţii Roberto Speranza a avertizat totuşi în privinţa relaxării: "Dacă lăsăm garda jos, riscăm ca în ianuarie-februarie să avem o nouă recrudescenţă" a contaminărilor "şi nu putem permite asta", a declarat el la postul SkyTG24.

Italia- relaxează măsurile impuse de pandemia Sars-Cov-2

Guvernul italian a implementat un sistem de culori pentru a distinge regiunile în funcţie de riscurile în faţa Covid: galben (risc moderat), portocaliu (risc intermediar) şi roşu (risc ridicat).

italia relaxează măsurile impuse de covid
Coronavirus în Italia.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Duminică, la decizia ministrului Sănătăţii, nivelul de risc a fost coborât de la "roşu" la "portocaliu" pentru Toscana (centru), Campania (regiunea Napoli, sud) şi Vale d'Aosta (nord-vest).

Citeste si: Bilanț coronavirus 6 decembrie 2020: Un nou record de pacienți la ATI în ziua alegerilor! Câți oameni au decedat

Acest lucru va permite locuitorilor din aceste trei regiuni să se deplaseze liber, dar doar pe teritoriul localităţii lor de reşedinţă, între orele 5.00 şi 22.00. În zona portocalie, afacerile cu amănuntul- cu excepţia restaurantelor şi barurilor- sunt autorizate să-şi deschidă porţile.

Citeste si: Klaus Iohannis: "Pe 6 decembrie, vă aștept pe toți la vot. Voi conduce personal aceste forțe reformiste" (VIDEO)

Italia, prima ţară europeană grav afectată de noul coronavirus, a înregistrat de la debutul pandemiei un total de 1,68 de milioane de cazuri, dintre care 58.852 de morţi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si