Salata de boeuf. Secretele celui mai iubit preparat de sărbători
Crăciunul este aproape, iar gospodinele se întrec în a pune pe masă cele mai bune bucate tradiționale românești, preparate în casă. Unul dintre ele este salata de boeuf, nelipsită de pe mesele românilor, de sărbători.
Author: Alina Raducu joi 10 decembrie 2020 , 10:38
Salata de boeuf are însă secretele ei, așadar, dacă vrei să îți surprinzi invitații, ar trebui să știi cum se prepară, punct cu punct. Iată cum se face salata de beuf perfectă.
Salată de boeuf delicioasă. Cum se prepară?
Nu ai cum să dai greș dacă vei respecta câțiva pași simpli. Astfel, se pun la fiert carnea și zarzavatul. Se lasă apoi totul la răcit, după care acestea se toacă mărunt, în formă de cubulețe.
Al doilea pas este tocatul castraveților murați și al gogoșarilor (opțional), după care se scurge mazărea din conservă de apă. Toate ingredientele se amestecă ușor și cu multă dragoste, după care ne apucăm de al treilea pas, unul foarte important: prepararea maionezei. Ca să nu se taie, trebuie să folosim și gălbenuș fiert, nu doar crud. Iar când maioneza noastră a ajuns la consistența dorită, se adaugă carnea și legumele tocate, după care se amestecă cu o spatulă, până ce maioneza a pătruns printre toată tocătura.
Pentru a uniformiza cât mai bine compoziția salatei de beuf, este de preferat să folosim mâna. Se gustă apoi de sare, până se obține gustul dorit! Carnea de pui sau de vită, după bunul plac, trebuie să fie în proporție mare, pentru că ea dă gust.
În plus, dacă vrei ca salata de beuf să nu fie grețoasă, poți adăuga zeamă de lămâie, după gust!
Ce spune un nutriționist despre salata boeuf? Cât de sănătoasă este?
„Când spui salată te gândești la ceva dietetic, ușor. Ori salata de boeuf e mai degrabă un fel consistent, complet de mâncare. Și dacă cantitatea nu e simbolică (2 linguri), silueta va avea de câștigat/suferit.
Ingredientele sunt simple, hrănitoare: cartofi fierți, morcov, păstârnac, țelină (vă recomand), mazăre, murături și carne. Chiar dacă are "boeuf-ul" în titlu, poate fi făcută și cu carne de pui/curcan, dar și cu pulpă de porc (foarte gustos). De preferat castraveții murați în saramură, nu în oțet, fermentația lactică aduce un plus de savoare și beneficii pentru digestie. Cartofii fierți și reci au amidon cu absorție lentă și rol prebiotic, iar mazărea e plină de fibre și minerale.
De carne nu mai vorbim- sățioasă, cu proteine complete, antianemică și cu calorii negative.
Salata de boeuf este, probabil, piesa cu "greutate" a meniului de Sărbători. A se consuma cu moderație/responsabil", a scris, nutriționistul Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.