În cifre absolute, acesta cel mai mare bilanţ raportat de o ţară la nivel mondial.

Numărul cazurilor noi de infectare care au fost confirmate în ultimele 24 de ore este de 219.510, iar cel total a urcat astfel la 16.067.031.

Sâmbătă, 2.368 de americani au murit după ce au contractat virusul SARS-CoV-2, un număr mai mic decât recordul stabilit în ziua precedentă, cu peste 3.300 de decese.

297.837 de persoane au murit

În total, 297.837 de persoane au murit în Statele Unite din cauza maladiei COVID-19.

Citeste si: Noi măsuri drastice în Germania, anunţate de Merkel: Totul se aplică până pe 10 ianuarie 2021!

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Statele Unite se pregătesc să lanseze cel mai amplu program de vaccinare din istoria ţării în zilele următoare, după ce Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a aprobat utilizarea în regim de urgenţă a vaccinului Pfizer-BioNTech.

Primele persoane care vor primi acest vaccin sunt angajaţii din sectorul medical şi rezidenţii din aziluri. Americanii din populaţia generală nu vor putea fi vaccinaţi mai devreme de primăvara sau vara anului viitor, au precizat autorităţile sanitare americane.

Peste 16 milioane de infectări cu coronavirus în SUA
Peste 16 milioane de infectări cu coronavirus în SUA

Citeste si: Un nou focar de COVID-19 în România

Statele Unite se confruntă cu un nou val de creştere considerabilă a numărului de cazuri de infectare, iar numărul paturilor disponibile în spitalele americane scade cu rapiditate la nivelul întregii ţări.

Citeste si: Coronavirus 13 decembrie 2020: Judeţele care înregistrează o creştere alarmantă a numărului de infectări


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si