Germania este cel mai recent stat european care prelungește carantina și, în unele regiuni, chiar înăsprește măsurile, într-o încercare disperată de a limita răspândirea virusului.

Anunțul a fost făcut de cancelarul Angela Merkel, iar perioada de carantină introdusă în decembrie rămâne în vigoare cel puțin încă trei săptămâni.

Citeste si: Coronavirus. Un nou record de decese în SUA

Angela Merkel: Vom înăspri restricțiile în unele regiuni

La finalul întâlnirii cu cei 16 premieri ai statelor federale germane, cancelarul Angela Merkel a anunţat extinderea perioadei de carantină cu trei săptămâni. Decizia a fost luată din cauză că numărul cazurilor noi rămâne în continuare ridicat, în ciuda măsurilor restrictive impuse gradual, încă din noiembrie.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Suntem acum în situaţii-limită în unele spitale şi din această cauză suntem nevoiţi să impunem noi restricţii astăzi. Vrem să prelungim restricţiile pe care le-am anunţat în decembrie până pe 31 ianuarie şi vom înăspri măsurile în unele regiuni”, a declarat marți Angela Merkel.

Citeste si: Avertisment de ultim moment de la OMS legat de vaccinul anti-COVID

Citeste si: China nu a autorizat încă sosirea la Wuhan pentru experții OMS

Ce restricții sunt valabile acum în Germania

Pe data de 16 decembrie, Angela Merkel a anunțat măsuri mai dure pe tot teritoriul Germaniei, pentru a diminua răspândirea coronavirusului. Acestea ar fi trebuit să fie ridicate pe data 10 ianuarie, dar acum sunt prelungite: 

– toate magazinele cu activități neesențiale au fost închise, inclusiv frizeriile
– angajații, acolo unde este posibil, au fost încurajați să lucreze de acasă
– grădinițele au fost închise, iar părinții își pot lua concedii plătite pentru a sta cu copiii
– ceremoniile religioase din biserici, sinagogi și moschei pot continua, dacă se respectă regulile de igienă, dar cântatul este interzis


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si