State precum Australia, Noua Zeelandă, Taiwan, Japonia şi Coreea de Sud nu vor începe încă vaccinarea, pentru a vedea cum reacţionează alte populaţii la administrarea medicamentului, scrie The Guardian.

Întârzierea este deliberată. Milioanele de oameni care sunt deja vaccinaţi împotriva Covid-19 vor oferi date valoroase acelor ţări care au decis să aştepte mai multe informaţii despre vaccin, eficacitatea acestuia şi efectele secundare, înainte de a-l administra către populaţiile vulnerabile şi publicul larg.

Citeste si: Medicul Papei Francisc a murit de coronavirus

Țări care așteaptă sfârșitul lui februarie pentru vaccinarea în masă

În Australia, Noua Zeelandă şi Taiwan sunt mai puţin de 10 infecţii zilnice cu COVID-19, iar focarele sunt suprimate rapid, scrie Adevarul.ro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Aşadar, aceste state care deţin unele dintre cele mai de invidiat sisteme de sănătate din lume, inclusiv Australia, Noua Zeelandă, Japonia şi Coreea de Sud, nu vor începe să administreze vaccinul anti-Covid până la sfârşitul lunii februarie sau chiar mai târziu de atât.

Ministrul australian al Sănătăţii, Greg Hunt, a declarat joi că Australia este mândră că face parte din acest grup al „celor mai de succes ţări din lume” în relaţia cu Covid-19 şi că nu va fi presat să grăbească începutul vaccinării.

Citeste si: Descoperire incredibilă a medicilor din Wuhan. Schimbă tot ce știam despre coronavirus

Efectele secundare ale vaccinului, necunoscute încă

Majoritatea statelor şi teritoriilor australiene nu au avut cazuri locale de câteva luni de zile, iar în Noua Zeelandă nu a existat nicio transmitere comunitară din 18 noiembrie. Australia şi Noua Zeelandă afirmă: „De ce ai pune oamenii în pericol când, dacă aştepţi puţin mai mult, poţi obţine mai multe informaţii?”, arată sursa citată.

Coreea de Sud a comandat suficiente doze de vaccin pentru a vaccina toţi cei 52 de milioane de oameni din ţară, dar întârzie vaccinarea în masă, pentru a observa dacă există posibile efecte secundare în alte ţări.

Chiar şi Japonia, care a raportat joi un record de 2.447 de cazuri noi şi a declarat stare de urgenţă în Tokyo, nu se grăbeşte să lanseze campania de vaccinare. Mass-media japoneză a raportat că vaccinările nu vor începe până la sfârşitul lunii februarie, primele doze urmând să ajungă la aproximativ 10.000 de lucrători din sănătate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si