Minus 50 de grade Celsius este o temperatura neobisnuita chiar si pentru Yakutsk- cel mai rece oraș de pe Pământ. Siberia se confrunta cu unul dintre cele mai naprasnice geruri din ultimii 14 ani. Mersul pe strada este o adevarata provocare pentru locuitorii de aici.

„Temperaturi de -50 de grade sunt temperaturi normale pentru orașul nostru.
Regula de aur este să nu stai pe loc, să te miști încontinuu.

Este cel mai important lucru. Atunci când te miști, te încălzești”, spun oamenii.

Un frig cumplit a pus stăpânire pe Europa, cu temperaturi joase rar întâlnite

Una dintre preocuparile principale ale oamenilor este sa-si asigure functionarea masinilor. Pe timpul noptii, cand automobilul este oprit, astfel de temperaturi scazute pot fi distrugatoare pentru motor.

„Am un ceas care este conectat la centralizare. Atunci când temperatura din interiorul mașinii scade sub -10 grade, mașina este programată să pornească singură, să meargă câteva minute pentru a se încălzi motorul, apoi să se oprească iar. Pe timpul nopții pornește cam de două ori”, spun oamenii.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Temperaturile au inceput sa scada inca de acum o luna, iar in perioada urmatoare vor ajunge si la -60 de grade. Din cauza gerului naprasnic,care este aproximat pana la sfarsitul lunii ianuarie, cursurile elevilor au fost suspendate.

„În ultimii 14 ani, nu am mai avut o iarna atât de grea în Yakuta”, spun meteorologii.

Vortexul polar a adus un episod cumplit de iarnă peste continent

Dificultati mari intampina si suedezii, care au parte zilele acestea de zapada cat pentru cativa ani. O furtuna puternica a adus cantitati uriase de omat si a lasat in intuneric regiuni intregi. Peste 3 mi de case nu au energie electrica.

In nordul tarii stratul de zapada masoara 60 de centimetri. Aceeasi furtuna a creat dificultati si in Finlanda, unde peste 4 mii de locuinte au ramas in bezna iar temperaturile au scazut pana la …-60 de grade.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si