Azi, 18 ianuarie 2021 și mâine 19 ianuarie 2021 se vor înregistra cele mai scăzute valori termice. Începând cu ziua de miercuri, gradele vor crește în termometre.

„Luni și marți, valorile de temperatură vor scădea posibil sub minus 20 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi în regiunile extracarpatice. Pe litoral vor fi -7 grade, iar la Bucureşti -10 grade Celsius", a spus Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie la Digi24.

Dacă valorile termice negative persistă mai mult de 4 sau 5 zile, putem vorbi de un ger persistent, susţine directorul ANM. Valorile termice care se vor înregistra în intervalul precizat se vor situa sub normalul perioadei. De la mijlocul săptămânii, temperaturile cresc, iar în weekend acestea vor ajunge în sud şi sud-est să fie mult mai mari decât normalul perioadei. La munte revin ninsorile.

Astăzi, vremea este deosebit de geroasă. Dimineața și noaptea se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Vortexul polar aduce gerul năpraznic și viscolul peste România

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -9 şi -1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -18 şi -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile Carpaţilor Orientali, până în jurul a -20 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul zilei în jumătatea nordică a ţării, unde pe suprafeţe mici va ninge slab, cu precădere în Transilvania, Moldova şi la munte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare la munte, îndeosebi în zona înaltã, iar ziua şi în sud-vest şi nord-est. Local, se va semnala gheţuş, iar dimineaţa şi noaptea, izolat, va fi ceaţă asociatã cu depunere de chiciură.

Vremea în Capitală

În București vremea va fi extrem de rece. La noapte gerul va persista, și de asemenea și mâine de dimineață. Cerul va fi variabil, mai mult senin în cursul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minimă va fi de -12…-10 grade, mai coborâtă în zona preorăşenească, spre valori în jurul a -14 grade. Local se va semnala gheţuş.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru luni, 18 ianuarie. Începem săptămâna cu vreme mai rece decât ar fi normal pentru data din calendar

Mâine, 19 ianuarie 2021, vremea se va menține deosebit de rece, în special dimineața. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -8 şi 0 grade, uşor mai ridicate în Banat şi vestul Olteniei, iar cele minime între -12 şi -2 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei şi nordul Moldovei. Cu precădere în a doua parte a intervalului, vor fi înnorări şi local ninsori slabe în vest, centru şi nord, iar în restul teritoriului cerul va fi variabil spre mai mult senin.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte. Pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

vremea în românia luna ianuarie
Ger și ninsori în România.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Miercuri, 20 ianuarie 2021, temperaturile sunt în creștere față de ziua precedentă. Totuși, vremea va fi rece, dimineaţa şi noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 7 grade, iar cele minime, în general, între -7 şi 2 grade. Vor fi înnorări temporare în jumătatea nordică a ţării, unde pe spaţii mici vor fi precipitaţii slabe, predominant ninsori, şi izolat vor fi condiţii de polei sau gheţuş. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte. În zonele joase se va semnala ceaţă.

Citeste si: Alertă meteo, în vigoare! ANM a emis un cod galben de ploi puternice în zece județe ale țării


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si