Cancelarul Angela Merkel şi miniştrii-preşedinţi ai celor 16 landuri urmează să discute marţi, 19 ianuarie, despre oportunitatea unor noi restricţii în Germania.

Consider că o prelungire a termenului şi măsuri precise în vederea creşterii eficienţei restricțiilor existente sunt necesare ”, a declarat luni ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz.

Guvernul examinează măsuri mai stricte în domeniul muncii la distanţă, în vederea unei reduceri a deplasărilor şi contactelor între persoane, informează News.ro.

Citeste si: Cine este succesorul Angelei Merkel la conducerea Uniunii Creștin Democrate

Ce restricții sunt valabile acum în Germania

Pe data de 16 decembrie, Angela Merkel a anunțat măsuri mai dure pe tot teritoriul Germaniei, pentru a diminua răspândirea coronavirusului. Acestea ar fi trebuit să fie ridicate pe data 10 ianuarie, dar acum sunt prelungite: 

– toate magazinele cu activități neesențiale au fost închise, inclusiv frizeriile
– angajații, acolo unde este posibil, au fost încurajați să lucreze de acasă
– grădinițele au fost închise, iar părinții își pot lua concedii plătite pentru a sta cu copiii
– ceremoniile religioase din biserici, sinagogi și moschei pot continua, dacă se respectă regulile de igienă, dar cântatul este interzis

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La finalul întâlnirii de la începutul anului cu cei 16 premieri ai statelor federale germane, cancelarul Angela Merkel a anunţat extinderea perioadei de carantină cu trei săptămâni. Decizia a fost luată din cauză că numărul cazurilor noi rămâne în continuare ridicat, în ciuda măsurilor restrictive impuse gradual, încă din noiembrie.

„Suntem acum în situaţii-limită în unele spitale şi din această cauză suntem nevoiţi să impunem noi restricţii astăzi.

Vrem să prelungim restricţiile pe care le-am anunţat în decembrie până pe 31 ianuarie şi vom înăspri măsurile în unele regiuni”, a declarat marți Angela Merkel.

Citeste si: Epoca Merkel se încheie! Când va fi ales noul Cancelar al Germaniei

Citeste si: Epoca Merkel se încheie! Când va fi ales noul Cancelar al Germaniei

Alegeri importante în CDU

Moderatul Armin Laschet, favorit să continue activitatea centristei Angela Merkel, a fost ales, sâmbătă, preşedinte al partidului Uniunea Creştin Democrată (CDU).

Cu o majoritate de 521 de voturi de la 1.001 delegaţi chemaţi să voteze, Armin Laschet l-a devansat pe Friedrich Merz (466 voturi), rival al cancelarei şi favorit al dreptei, potrivit rezultatelor unui scrutin intern.  

Al treilea candidat, Norbert Röttgen, a fost eliminat în prima rundă de vot. Votul de sâmbătă nu este final în privinţa alegerii candidatului pentru funcţia de cancelar al Germaniei. Pe 26 septembrie va fi ales noul cancelar.

Moderatul Armin Laschet, favorit să continue activitatea centristei Angela Merkel, a fost ales, sâmbătă, preşedinte al partidului Uniunea Creştin Democrată (CDU).

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si