Emiratele Arabe Unite au anunţat luni că vor acorda cetăţenie străinilor, aceasta fiind o premieră pentru regiunea Golfului, transmite Reuters.

Anunţul reprezintă o schimbare majoră de direcţie pentru o ţară a cărei economie depinde în mare măsură de expatriaţi, pentru care dreptul de rezidenţă depinde de viza de angajare.

Vor primi cetățenie cei care aduc plus-valoare statului din Golful Persic

Paşaportul pentru Emiratele Arabe Unite, care este considerat unul dintre cele mai bune din lume pentru mobilitate, va fi oferit străinilor de vază şi profesioniştilor, precum ”investitori, medici, specialişti, inventatori, cercetători,

persoane talentate, intelectuali, artişti şi familiile lor”, potrivit anunţului.

Măsura vizează „atragerea celor care pot contribui la dezvoltarea statului”.

Citeste si: UE vrea ca euro să devină monedă de referinţă pentru tranzacţiile internaţionale cu hidrogen

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Nu există nicio procedură de aplicare, în schimb persoanele interesate vor fi verificate de oficialii celor șapte emirate care compun monarhia federală. Cabinetul va decide apoi dacă va aproba sau nu cererea.

”Măsura are rolul să aprecieze persoanele talentate şi competente prezente în Emirate şi să atragă mai multe minţi strălucite în comunitatea Emiratelor, într-un mod care să contribuie la dezvoltarea şi prosperitatea ţării”.

Citeste si: Noi reguli pentru intrarea în Franța. Valabile la toate persoanele de peste 11 ani

Orașul Tel Aviv va avea ambasada Emiratelor Arabe Unite

Guvernul Emiratelor Arabe Unite a aprobat stabilirea unei ambasade în oraşul Tel Aviv din Israel, în timp ce statul israelian a anunţat că a deschis o ambasadă la Abu Dhabi, transmite Reuters. Străinii nu pot însă să depună cerere pentru cetăţenie, ci trebuie să fie nominalizaţi de membri ai familiei regale sau de oficiali, iar ultimul cuvînt va reveni guvernului ţării.

Cele două state au convenit în luna august a anului trecut să îşi normalizeze relaţiile diplomatice, un acord care a avut loc pe fondul îngrijorărilor provocate de creşterea influenţei Iranului în regiune. Ulterior Bahrainul, Sudanul şi Marocul au convenit să stabilează legături diplomatice cu Israelul, în cadrul unor acorduri intermediate în 2020 de fostul preşedinte Donald Trump.

Guvernul israelian consideră Ierusalimul drept capitala sa, dar acest lucru nu este recunoscut de majoritatea comunităţii internaţionale. Palestinienii susţin că Ierusalimul de Est ar trebui să fie capitala viitorului stat palestinian.

Majoritatea statelor au ambasadele la Tel Aviv.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si