Pe 24 februarie 2021, pe lângă Dragobete, românii celebrează „Întâia și a doua aflare a capului Sfântului Proroc Ioan Botezatorul”. Azi este bine să rostești și rugăciunea care te ajută să-ți meargă bine în relație și în familie.

Citeste si: Dragobetele 2021: când pică? Iată ce trebuie să faci în această zi de sărbătoare

Povestea aflării capului Sfântului Proroc Ioan Botezatorul

Anual, pe 24 februarie, creștinii ortodocși merg la biserică. Biserica prăznuiește Întâia și a doua aflare a capului Sfântului Proroc Ioan Botezatorul. În Sfânta Evanghelie se arată faptul că în timpul unei petreceri pe care a organizat-o cu ocazia zilei lui naștere, Irod a poruncit să-i fie tăiat capul Sfântului Ioan Botezătorul din porunca Irodiadei.

Citeste si: Sărbătoare mare azi pentru toți ortodocșii. Ce nu ai voie să faci în această zi

Atunci Sfântul Ioan Botezătorul i-a certat pe cei doi că trăiesc împreună, Irodiada fiind soția fratelui său. Cum Irodiadei nu i-au plăcut cuvintele pline de înțelepciune ale Sfântului Ioan Botezătorul l-a îndemnat pe Irod să-l omoare. Acesta, de teamă ca nu cumva Sfântul Ioan Botezătorul să poată învia, cunoscându-i harul, a poruncit să-i fie tăiat capul.

Trupul Sfântului Ioan Botezătorul a fost înmormântat în Sevastia, în timp ce capul a fost îngropat chiar de către Irodiada, în curtea sa.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Momentul în care un bărbat fură 3 picioare de la un spital din București. Hoțul este de negăsit- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

sărbătoare 24 februarie 2021
„Întâia și a doua aflare a capului Sfântului Proroc Ioan Botezatorul”[Sursa foto: google]

După ceva timp, Sfânta Ioana găsește capul Sfântului Ioan Botezătorul pe care îl ia și îl duce la Ierusalim, acolo unde îl îngroapă. Aceasta este considerată cea dintâi aflare a capului Sfântului Ioan Botezătorul.

Citeste si: Calendar Ortodox 23 februarie 2021. Un mare sfânt este pomenit azi

Tot atunci, un om extrem de bogat, dar își lăsase toată averea pentru a se dedica Lui Dumnezeu, a vrut să-și sape o chilie. În timp ce săpa, a găsit un vas de lut în care se afla un cap. Prin descoperire dumnezeiască a aflat că acesta este capul Sfântului Ioan Botezătorul, pe care l-a cinstit cu credință și l-a îngropat la loc.

Citeste si: Motivul pentru care Andreea Mantea a apărut umflată la față în ultimele zile, pe micile ecrane. Vedeta TV le spune urmăritorilor ce s-a întâmplat cu ea. „Tremur de durere. Iau foarte multe pastile.”- kfetele.ro

Citeste si: Care este, de fapt, relația dintre Lavinia Pîrva și Andreea Bălan: "Mi-e colegă, dar..."- radioimpuls.ro

Citeste si:- antena3.ro

În vremea Sfinților Împărați Constantin și Elena, capul Sfântului Ioan Botezătorul a fost descoperit de doi monahi, astfel capul a ajuns în Siria, la Emesa, unde episcopul de la acea vreme l-a așezat la loc de cinste în cetate.

Aceasta este socotită de către Biserică a doua aflare a capului Sfântului Ioan Botezătorul.

Rugăciunea care te va ajuta să-ți meargă bine în relație

„Sfinte Prorocule Ioan, Înaintemergătorule și Botezătorule al lui Hristos, neputincioasă este mintea noastră în a-ți aduce laude după cuviință. Ci destul îți este ție lauda Mântuitorului Hristos, lângă al Cărui Tron mijlocești împreună cu Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Pentru aceasta, îți mulțumim și cu umilință te rugăm: tinde mâna cea îngerească și risipește norul gândurilor rele care ne copleșesc pe noi. Adu pace în inimile, casele și obștile noastre. Împacă-ne cu Dumnezeu și cu aproapele nostru. Spre fapte bune ne îndeamnă și cu boldul pocăinței trezește inimile noastre ca să pricepem prețul mântuirii noastre.

Învățătorule al pocăinței, dă-ne darul străpungerii inimii și lacrimi prin care să ne curățim de păcate și sufletele noastre mai albe ca zăpada să le albim. De fărădelegi și de cei puternici ai pământului, care strică rânduiala lui Dumnezeu, scapă-ne, prin rugăciunile tale. Sfinte Ioan Înaintemergătorule, tu, despre care Scriptura spune: „Înainte de a te fi zămislit în pântece, te-am cunoscut și, înainte de a ieși din pântece, te-am sfințit și te-am rânduit proroc pentru popoare”, fii cu noi și ne luminează calea în acest veac întunecat și vrăjmaș cerului, ca, prin rugăciunile tale fiind păziți, înaintea lui Hristos, la Judecată, să dobândim partea cea de-a dreapta, împreună cu toți casnicii Săi. Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin''.

Citeste si: Pe ce dată este Dragobetele 2021? Tradiții și superstiții de 24 februarie 2021


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si