Bani pentru victimele vaccinării anti-COVID

Ministrul Sănătății din Japonia, Norihisa Tamura, a anunțat miercuri că Guvernul de la Tokyo va oferi 44,2 milioane de yeni (peste 343 mii euro) familiilor persoanelor care vor muri ca urmare a vaccinului Covid-19.

Ministerul Sănătății a oferit compensația pentru o lungă perioadă de timp- și pentru orice tip de vaccinare, potrivit agenției japoneze de știri Kyodo, citată de The Independent.

Citeste si: Cât de eficient este vaccinul Johnson & Johnson împotriva celor mai grave cazuri de COVID-19

Japonia, compensații uriașe în caz de efecte secundare

Norihisa Tamura a mai spus că familiile ar putea primi, de asemenea, 5 milioane de yeni (peste 40.000 euro) în fiecare an, dacă cineva ar suferi o dizabilitate de lungă durată după vaccinarea anti-COVID.

Japonia administrează în prezent doar doze limitate de vaccin anti-Covid-19 din cauza limitărilor în aprovizionare, a spus șeful Comisiei de vaccinare din țara asiatică.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În prezent, Japonia acordă prioritate vaccinării persoanelor în vârstă, în timp ce așteaptă mai multe doze de vaccin Pfizer, care este singurul vaccin aprobat din Japonia.

Japonia a negociat să primească peste 500 de milioane de doze dezvoltate de producătorii de droguri occidentali, dar autoritățile de reglementare interne au aprobat doar un singur vaccin până acum.

În timp ce compania crește producția în Europa, aceste aprovizionări crescute nu vor ajunge probabil în Japonia până în luna mai, a avertizat duminică ministrul reformei administrative al țării, Taro Kono, într-un interviu acordat radiodifuzorului național NHK.

Citeste si: Se apropie valul trei de coronavirus în România. "Scenariul de coșmar" din analiza INSP

Câți români s-au imunizat deja împotriva noului coronavirus

Comitetul naţional pentru vaccinarea anti-COVID (CNCAV) a informat miercuri că, în ultimele 24 de ore, au fost administrate 28.217 doze de vaccin, dintre care 18.480- Pfizer, 7- Moderna şi 9.730- AstraZeneca, potrivit datelor puse la dispoziţie de INSP prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

CNCAV arată că 18.237 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar doza a II-a de ser au primit-o 9.980 de persoane.

Până în prezent, de la debutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 1.466.649 de doze unui număr de 855.097 persoane, dintre care 243.544 cu o doză, iar 61.553- şi cu doza a doua.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si