Nicio rugaciune nu este atat de puternica precum cele doua aflate la temelia credintei: Tatal Nostru si Crezul.

„Tatal Nostru este la indemna noastra a tututror, este vitamina care ne da energie si nu are trebui sa ne lipseasca niciodata. Simbolul de credinta bine ar fi sa il zicem cate se poate de des, daca nu, macar duminica sau la sarbatori cand venim si se rosteste in cadrul sfintei liturghii, este acel a in care toata lumea participa la rugaciune spunand crezul. Se opresc preotii sau zic

si ei alaturi de credinciosi si de asta spunca e o interactiune spirituala sublima”, spun preoții.

Preoții explică ce rugăciuni să facem pentru ca Dumnezeu să ne asculte

In timp ce „Tatal Nostru” este o rugaciune de multumire si cerere, „Crezul” este simbolul de credinta care a stat la intemeierea religiei crestine.

„Ce este simbolul de credinta? Este rugaciunea care... incununeaza, intruchipeaza si sumarizeaza toata credinta noastra. „Cred intrunul dumnezeu, tatal atotiitorul, facatorul celor vazute si nevazute....” deci tu, in simbolul de credinta, daca il citesti, vezi esenta legii, vezi prefata invataturii crestine.Vezi si esenta si prefata si cuprinsul”, spun preoții.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„Tatal nostru este rugaciunea spusa de iisus hristos catre ucenicii sai, cand ucenicii l-au intrebat cum sa se roage, ce trebuie sa spuna, Iisus a spus tatal nostru, Deci e rugaciune spusa de Iisus pe pamant, pater noster, asa se numeste”, spun preoții.

„In rugaciunea Tatal Nostru noi realizam, numai cand o spunem „tatal nostru care esti in ceruri” recunosti ca tatl nostru al tururor, este in ceruri, sfinteasc-se numele tau, deci stii ca tatal tau este sfintit”, spun preoții.

Preoții explică înțelesul rugăciunilor

„Prin recunoasterea lui Dumnezeu ca tata al nostru, al tuturor, el este cel care trebuie sa ne dea si sfintemia, dar dupa voia lui si prin participarea noastra, ca prin rugaciune suntem angrenati si devenim membri ai dialogului, ca e dialogul cu Dumnezeu si dupa aceea ce cerem, ca o esenta materiala? Cerem painea noastra, cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi! Si in veacurile acelea, in primele veacuri, pai painea era baza”, spun preoții.

„Se si spune ca e rugaciunea domneasca, adica rugaciunea care nu lipseste din nicio slujba, indiferent, orice slujba din cultul ortodox si crestin, peste tot, chiar daca e e catolica, protestanta, neoprotestnta, ce e crestin nu exista sa nu gasesti rugaciunea tatal nostru, pentru că e esența”, spun preoții.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si