Cum arată pașaportul COVID

Liderii UE au discutat săptămâna trecută despre realizarea unor pașapoarte COVID pentru cetăţenii statelor membre care s-au imunizat împotriva Covid-19.

Cum arată pașaportul COVID. Decizia liderilor a venit în contextul în care mai multe țări din sudul Europei, printre care Grecia sau Cipru, vor să salveze sezonul turistic de la vară și caută soluții sigure în acest sens.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat înaintea summit-ului că UE nu se poate pune de acord asupra beneficiilor pentru persoanele vaccinate, care au fost testate ori au dobândit imunitate în urma infecţiei cu noul coronavirus.

Citeste si: Liderii UE vor discuta joi despre pașapoartele de vaccinare pentru resuscitarea turismului

Certificatele digitale de vaccinare care permit oamenilor să călătorească în Europa, în ciuda pandemiei de coronaviurs, probabil vor fi disponibile înaintea verii, a spus cancelarul german Angela Merkel după summit-ul virtual al liderilor din UE.

“Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare”, a declarat Merkel în cadrul unei conferințe de presă, adăugând că executivul european va avea nevoie de aproape trei luni să creeze baza tehnică pentru astfel de documente.

Ce țări din UE susțin ideea unui pașaport COVID

Austria, Grecia, Italia, Spania și Bulgaria se numără printre statele UE care susțin ideea unui pașaport de vaccinare, așa-numitul pașaport COVID.

Alte state, printre care Franţa sau România, consideră prematură chestiunea drepturilor legate de un „paşaport” de vaccinare şi se tem de profunde inegalităţi, în vreme ce mai puţin de 5% dintre europeni au fost vaccinaţi până acum şi vaccinul nu este obligatoriu.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Se schimbă buletinele românilor. Cum va arăta noua carte electronică și când intră în vigoare

Grecia şi Ciprul au încheiat, fiecare separat, câte un acord turistic cu Israelul care le permite cetăţenilor lor vaccinaţi să călătorească fără restricţii cu ajutorul unui „paşaport verde”.

Premierul Florin Cîţu afirmă că discuţia despre un paşaport de vaccinare este prematură, campania de vaccinare la nivel european fiind la început.

Cum arată pașaportul COVID, în viziunea liderilor UE

Comisia Europeană va prezenta în martie o propunere privind crearea unui paşaport de vaccinare digital la nivelul UE, a anunţat luni preşedintele CE, Ursula von der Leyen.

„În ceea ce priveşte întrebarea cum ar putea arăta paşaportul verde digital, vom prezenta o propunere legislativă în martie”, a afirmat Ursula von der Leyen într-o videoconferinţă cu parlamentarii germani.

Citeste si: Pașaportul digital de vaccinare, discriminatoriu- acuză AUR. "Se vor crea două categorii de cetăţeni"

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Statele care sunt dependente de turism doresc adoptarea accelerată a unui astfel de document pentru a-şi salva sezonul estival.

„Sunt încântat că există un sprijin larg pentru ideea unui ‘paşaport verde’, rămâne acum să fie creat cât mai rapid posibil”, a declarat săptămâna trecută cancelarul austriac Sebastian Kurz.

Şi Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a anunţat lansarea unui permis de călătorie la finalul lunii martie, punând în funcţiune un sistem digital pentru rezultatele testelor şi certificatele de vaccinare, ceea ce va ajuta la facilitarea călătoriilor internaţionale.

Este esenţial ca guvernele să înceapă să emită cetăţenilor certificate de vaccinare digitale, care apoi vor servi drept bază pentru permisul de călătorie, a apreciat IATA.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si