Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș anunță că, dată fiind creșterea numărului de cazuri de Covid-19, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a recomandat ca municipiul Timișoara și alte localități din județ să intre în carantină.

Măsura de carantinare a Municipiului Timișoara recomandată de Institutul de Sănătate Publică din România poate fi evitată doar printr-o strictă respectare a distanțării sociale și prin aplicarea tuturor normelor de igienă privind prevenirea răspândirii Covid-19, se spune într-un mesaj al Prefecturii Timiș.

Citeste si: Premierul Cîțu cere poliției să dea amenzi pentru nepurtarea măștii pe stradă. "Am văzut o relaxare”

Autoritățile din Timiș, avertisment către locuitorii din județ

În comunicatul transmis către populație de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, se precizează că noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie ne demonstrează că se poate și mai rău, chiar dacă ne aflăm la un an de la debutul pandemiei în România.  

"Această nouă tulpină este mai periculoasă, infecția cu ea fiind asociată cu un risc crescut de spitalizare și deces. Riscul principal al acestei noi tulpini rezultă din faptul că se poate transmite mult mai ușor, ceea ce înseamnă că numărul persoanelor infectate va crește mult mai repede", arată oficialii din județ.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În momentul de față această tulpină determină apariția unui număr tot mare de persoane infectate care pot răspândi virusul și în același timp un număr mai mare de cazuri grave, solicitând și mai mult spitalele din Timișoara și județul Timiș.

Citeste si: VIDEO- Italia se închide iarăși în fața noii tulpini de coronavirus

Timișul, alături de alte 4 județe, în zona roșie

Judeţul Braşov a intrat și el în zona roşie, cu 3,04 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, după ce cu o zi în urmă a avut 2,94, a anunţat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Județul Timiș rămâne cu cea mai mare rată de infectare, având o incidență de 5,24 la mia de locuitori. Pe lista județelor aflate în scenariul roșu, a apărut și Brașov, care are o rată de 3,04 la mia de locuitori.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Se menţin în zona roşie judeţul Ilfov, cu 3,04 cazuri de infectări cu COVID-19 la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua anterioară, când a avut 3,01, şi judeţul Maramureş, unde rata este de 3,04, în scădere faţă de ziua precedentă când incidenţa a fost de 3,07.

Tot în zona roşie rămâne şi judeţele Cluj, cu 3,42 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua anterioară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si