Sâmbăta Sfântului Teodor 2021 este prima sâmbătă din Postul Paștelui. Sfinții mucenici uciși în Mănăstirea Sfântul Sava cel Sfințit (Sâmbăta Sfântului Teodor- Pomenirea morților) sunt trecuți în calendar pe data de 20 martie 2021, sâmbăta.

Citeste si: Cum faci cei mai buni mucenici moldovenești. Rețete tradiționale cu care nu dai greș

Conform doxologia.ro, atacând Mănăstirea „Sfântul Sava cel Sfințit” în secolul al VIII-lea, păgânii etiopieni credeau că vor găsi bogății nenumărate acolo, dar văzând că s-au înșelat, plini de furie, au decis să îi omoare pe cei care viețuiau în mănăstire.

Unii dintre ei au fost uciși cu săgeți, iar alții au fost închiși de vii în peștera Sfântului Sava și înecați cu fum, întrucât arabii au dat foc la ușa peșterii. Câțiva dintre monahii care reușiseră să se ascundă în munți s-au întors și i-au îngropat pe frații lor. Iar chinuitorii au fost loviți de molimă și au pierit toți, fiind mâncați de fiarele sălbatice.

Mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii zilei

„Numele tău este special pentru mine. Când îl aud, inima mi se umple de fericire și nostalgie. Distanța ne separă dar suntem pe veci legați. Îți doresc tot binele din lume. La mulți ani cu ocazia zilei tale onomastice!”

„De câte ori ți-am urat 'La Mulți Ani' de ziua numelui tău? De acum le-am pierdut șirul. Și de ce continui să o fac? Pentru că ai un nume minunat și un zâmbet fantastic! La mulți ani!”

„La mulți ani cu ocazia zilei tale onomastice! Scuză-mă pentru că îți trimit același mesaj de zece ani încoace ...dar și în acest an era oferta specială!!!”

Citeste si: Când începe vacanţa de Paşte 2021 pentru elevi?

la mulți ani de sfântul teodor 2021
Felicitări Sfântul Teodor 2021.[Sursa foto: google]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„M-am gândit toată ziua la tine, tocmai pentru a nu uita să-ți transmit urări de 'La Mulți Ani' cu ocazia zilei numelui tau! Te îmbrățișez cu drag.”

„Numele tău este muzică pentru urechile mele. La mulți ani, iubire!”

„Pentru prietena mea cea mai bună: numele tău este des întâlnit dar tu ești o persoană unica, specială. La mulți ani de ziua onomasticii tale!”

Citeste si: Calendar ortodox martie 2021. Cele mai importante sărbători din prima lună de primăvară

„De Sfântul Teodor să ți se deschidă poarta unui viitor plin de succese, Dumnezeu să-ți dea curcubeu la fiecare furtunăp, zâmbet la fiecare lacrimă, sănătate cât poți să duci și multe împliniri, să nu le mai știi numărul.
La Mulți Ani!”

„Nu doar de ziua numelui, Sfântului Teodor, să fii fericit(ă), ci în toate zilele ce urmează să ai parte de sănătate, bucurii și realizări și de respectul și prietenia celor din jur.
Credință, speranță și iubire.
La Mulți Ani, de Sfantul Teodor!”

„Ziua numelui să-ţi fie luminoasă şi fericită, şi să te bucuri mereu de orice lucru frumos din viaţa ta!
La Mulţi Ani!”

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

„La Mulţi Ani, Teodor!
Sfântul ce te protejează să-ţi aducă multă sănătate, mult noroc în toate, fericire şi împliniri, tot aşa cum vrei!
Să ai o zi minunată, Teo!”

Citeste si: 15 Martie 2021: Postul Paștelui. Află când se dă dezlegare la peşte în Postul Mare

„Lovi-te-ar cu putere
cel mai mare noroc din lume
și cel mai mare sac cu bani,
Crapă-s-ar butoiu' cu sănătate
fix deasupra ta.
La Mulți Ani, Teodor!”

„Realizări şi bucurie,
Dragoste mereu să fie,
Sfântul tău să te-ocrotească,
Visele să-ţi împlinească.
La Mulţi Ani, Teodor!”

„La Mulți Ani, Teodor! Îți urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum o zi de vară la malul mării, la fel de fericită precum cântecul unei privighetori și la fel de frumoasă precum o grădină plină cu flori. La Mulți Ani, Teodor!”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si