Românii îl pomenesc pe Sfântul Patrick, cunoscut și ca Episcopul şi Iluminătorul Irlandei, pe data de 17 martie 2021. În această zi se spune o rugăciune specială. Află ce trebuie să faci mâine ca să-ți meargă bine.

Citeste si: Rugăciunea de luni. Îți va merge bine toată săptămâna dacă o rostești

La o zi după Sfântul Sabin Egipteanul, este prăznuit Sfântul Patrick.

Pe 17 martie, miercuri, este mare sărbătoare. Creștinii de pretutindeni îl cinstesc pe Sfântul Patrick, Episcopul şi Iluminătorul Irlandei. Odată cu el mai sunt pomeniți și următorii sfinți: Alexie, cunoscut drept omul lui Dumnezeu, Teostirict Mărturisitorul și Marin.

Cine a fost Sfântul Patrick

Sfântul Patrick, Episcopul şi Iluminătorul Irlandei, a trăit între anii 383 și 461. Tatăl său se numea Calpurnius și era un cunoscut colector de taxe roman. Acesta a locuit în satul Bannavem Taberniae, aproape de râul Severn din Wales. La vârsta adolescenței, pe vremea când avea doar 16 ani, pirații i-au atacat ținut și printre cei capturați s-a numărat și el. Astfel, Sfântul Patrick a ajuns în Ilanda și a devenit sclav, după ce a fost vândut de păgâni. Necredincioșii nu s-au îndurat de el și l-au pus să aibă grijă de porci.

sfântul patrick 17 martie 2021
Icoana Sfântului Patrick.[Sursa foto: google]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record- wowbiz.ro

Credinciosul Patrick a trăit o viață curată, după placul lui Dumnezeu, retrăgându-se vreme de mai mulți ani în pustietate. Acesta și-a dat ultima suflare pe data de 17 martie 461, dar mai este cunoscută și data de 492. Legendele arată că nu se cunoaște exact zona în care a fost îngropat, iar o alta arată că Duhul Sfânt i-a arătat Sfântului Columba din Iona că se află la Saul.

Citeste si: Calendar ortodox martie 2021. Cele mai importante sărbători din prima lună de primăvară

Rugăciunea care trebuie rostită de ziua Sfântului Patrick

Pe 17 martie 2021, enoriașii trebuie să respecte anumite tradiții și obiceiuri pentru a le merge bine. Creștinii trebuie să poarte culoarea verde, să meargă la slujbă și să rostească rugăciunea Sfântului Patrick.

Citeste si: Rugăciune pentru părinți, pentru sănătate și viață lungă

„Sfinte Ierarhe Patrick, făcătorule de minuni întocmai cu Apostolii, luminătorule al Irlandei, roagă-L pe Milostivul Dumnezeu să dăruiască sufletelor noastre iertare de greşale”.

Citeste si: Credincioșii au liber la pelerinaje. Ce decizie a luat Curtea de Apel București


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si