Potrivit studiului din Brazilia, care va fi publicat în luna mai în revista Emerging Infectious Desease, persoanele care au fost ușor infectate cu virusul și nu au necesitat spitalizare nu ar fi realizat un răspuns imun suficient de puternic, crescând astfel șansele de reinfecție.

Reinfecția se poate face nu doar cu alte tulpini de SARS-COV-2, ci chiar și cu aceeași variantă care i-a infectat prima dată, informează agenția EFE.

Citeste si: Bilanț coronavirus România 8 aprilie 2021: Alte 4.989 de cazuri de COVID-19. Care este situația la ATI?

"Memoria imună" are lacune sau poate fi păcălită

Potrivit cercetării, dacă o persoană este reinfectată de aceeași tulpină "este pentru că pacientul nu ar fi generat o memorie imună", iar, în cazul unei alte variante, acest lucru s-ar întâmpla deoarece virusul ar "scăpa de supraveghere" și nu ar fi recunoscut de memoria generată anterior, fiind puțin diferit.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii au urmărit săptămânal un grup de 30 de persoane de la începutul lunii martie 2020- când abia ajunsese pandemia în Brazilia- și până la sfârșitul anului trecut.

Dintre aceste persoane, patru pacienți de Sars-CoV-2 au fost reinfectați cu aceeași variantă de coronavirus.

În toate cele patru cazuri, prima infecție a apărut cu simptome ușoare, în timp ce în a doua infecție, simptomele au fost mai frecvente și mai puternice, dar nu au necesitat spitalizare.

Citeste si: Țara care a decis ca vaccinul AstraZeneca să fie administrat doar persoanelor cu vârste de peste 60 de ani

Imunitatea apare mai ales după a doua infecție

„Aceste persoane nu aveau cu adevărat imunitate detectabilă decât după a doua infecție. Acest lucru ne face să ne gândim că pentru o parte a populației care a avut o boală ușoară, nu este suficientă doar o expunere la virus, ci cel puțin două infecții, pentru a avea o un anumit grad de imunitate", a explicat Thiago Moreno, cercetător la Centrul Fiocruz pentru Dezvoltare Tehnologică în Sănătate și coordonator al studiului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si