Iată care sunt zilele cu dezlegare la ulei și vin din Postul Paștelui 2021!

Ce inseamna dezlegarea la ulei si vin?

Credincioşii știu deja că în Postul Paștelui nu trebuie să mai consume alimente de „dulce”, precum: carne, ouă, pește, brânză și lapte. Totodată, aceștia sunt îndemnați la rugăciune și curățare sufletească, să fie mai buni și mai milostivi.

Dezlegare la ulei și vin in timpul Postului Paștelui
Dezlegare la ulei și vin in timpul Postului Paștelui[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Rețete de post cu cartofi. Cum să prepari cei mai gustoși cartofi în timpul postului cel Mare

În Postul Peștelui 2021, există doar două zile în care se ține dezlegare la pește acestea fiind de Bunavestire şi în Duminica Floriilor, dinaintea Învierii.

În postul Paștelui există mai multe reguli de îndeplinit, si anume, nu se mai fac nunți și botezuri, nu se cântă și nu se dansează. Postul Paștelui a început anul acesta din 15 martie și se va sfârși pe 1 mai, fiind unul dintre cele mai grele posturi de peste an.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Copiii care au îngrozit Franţa. Autorităţile franceze sunt în alertă maximă după atrocităţile săvârșite de doi băieți de 14 și 15 ani- antena3.ro

Citeste si: Regretul unui bărbat care și-a pus panouri solare. „Am o casă care nu poate fi vândută. Valoarea i-a scăzut”- wowbiz.ro

In Postul Paștelui se face dezlegare la ulei și vin, deoarece acestea sunt alimente de bază în alimentația de zi cu zi. Însă, postind si fara ulei vom constata ce însemnătate poate avea acesta în hrana noastră. Uleiul este un aliment folosit zilnic la diverse mâncăruri și care dă gust acestora, ca si vinul.

Dezlegare la ulei și vin in timpul Postului Paștelui
Dezlegare la ulei și vin in timpul Postului Paștelui[Sursa foto: PixaBay]

Spune că aceste doua alimente, și anume, uleiul și vinul sunt daruite oamenilor, de catre Dumnezeu.

In ce zile din Postul cel Mare avem dezlegare la ulei si vin in 2021?

În Postul Paștelui de anul acesta se face dezlegare la ulei și vin de Bunavestire, care pică în primele zile din Săptămâna Mare, Însă atunci când cade vinerea sau sâmbătă acestei săptămâni, se va face dezlegare doar la vin.

Dezlegare la ulei și vin in timpul Postului Paștelui
Dezlegare la ulei și vin in timpul Postului Paștelui[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Pe ce dată pică Floriile în 2021. Când sărbătorim intrarea Domnului în Ierusalim

Citeste si: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Emilia Ghinescu nu vrea să își facă o nouă relație în viitorul apropiat: "Nu mai vreau lucrul acesta"- radioimpuls.ro

Citeste si:- antena3.ro

În zilele de post, viciile, precum: fumatul şi alcoolul nu sunt permise. Totodată, se spune că, femeile gravide, lăuzele copiii și bolnavii sunt scuțiți de aceste zile de post al Învierii, însă sunt îndemnați să se roage la Domnul.

În Săptămâna Patimilor se ajunează, adică se mănâncă doar seara, pâine şi se bea apă. În Vinerea Mare, însă se va ține post negru. Preoții îndeamnă credincioșii să meargă la biserică și să se roage, mai ales în această săptămână a Patimilor. În fiecare miercuri și vineri, în timpul Postului Paștelui, bisericile ortodoxe susțin Liturgia Darurilor mai Înainte Sfințite.

Astfel, potrivit calendarului ortodox, se va consuma ulei si vin in zilele de sambata si duminica, dupa Sfanta Liturghie, dar și in zilele cu cruce rosie si cruce neagra, doar daca acestea nu cad in prima sau ultima

saptamana a Postului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si