Imaginile cu moartea violentă a unui pensionar în timpul unei intervenţii brutale a poliţiştilor sunt şocante. La două zile după ce omul și-a pierdut viața, medicii legiști au o primă concluzie: a murit prin asfixiere mecanică- a fost sufocat de piciorul pus de agentul de poliție în zona toracelui și a gâtului.

Şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş, medicul primar de medicină legală Dan Manu, a declarat că bărbatul decedat în urma intervenţiei poliţiştilor de la Piteşti a murit prin asfixiere, moartea lui fiind una violentă.

Polițiștii au fost arestați preventiv 

Cei doi poliţişti care l-au imobilizat și asfixiat pe bărbat au fost reţinuţi duminică, fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Hotărârea Tribunalului Argeş privind arestarea preventivă este executorie, dar nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Piteşti.

Citeste si: Elena, o româncă de 32 de ani, a fost ucisă în Italia. Descoperirea șoc a polițiștilor

Cine este bărbatul care a murit la Pitești imobilizat de polițiști

Bărbatul care a fost ucis de intervenția brutală a polițiștilor avea 63 de ani. La momentul intervenției, avea o alcoolemie de peste 2 la mie și ținea o sticlă în mână, fără a fii violent. Vecinii spun că Zaharia Barbu era un om liniștit pe care boala soţiei îl afectase foarte mult în ultimele luni.

Zaharia Barbu lucrase timp de mulţi ani ca inginer la Arpechim şi se pensionase înainte de 2010. Bărbatul locuia cu soţia sa într-un apartament modest din cartierul Prundu.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Era un om liniştit şi cu bun simţ. În ultimele luni era afectat de boala de care suferă soţia, din câte ştiu ar fi vorba de unele probleme psihice. Şi de aceea cred că începuse să bea mai des… Domnul Barbu era mereu foarte amabil. Mai mergea să bea la terasa aia de la autogară, ca să uite de necazuri… Însă nu era un om violent, dimpotrivă", a declarat unul dintre vecinii lui Zaharia Barbu pentru Adevărul.ro.

Imobilizarea pensionarului a fost una care i-a cauzat mai multe traumatisme- în momentul în care a fost pus la pământ cu toată forța de către oamenii legii, a suferit lovituri serioase la cap.

Citeste si:  VIDEO| Ucis de acțiunea brutală a polițistilor

Imobilizarea pensionarului a fost una care i-a cauzat mai multe traumatisme[Sursa foto: colaj KanalD]

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Loviturile și forța pe care polițiștii au folosit-o au șocat o țară întreagă- deși era vorba despre un pensionar care suferea și de un handicap la unul dintre picioare.

Agenții au ales să îl imobilizeze cu brutalitate- iar asta arată nepregătirea din sistem, spun sindicaliștii din poliție.

Psihologii vorbesc depre un comportament de superioritate din partea oamenilor legii care au acţionat la Piteşti.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si