Iată o rețetă de baiț pentru carnea de miel de Paște!

Cum se face baițul pentru carnea de miel?

Ingrediente pentru baiț

Carne de miel Jumătate de miel- 3 kg

O jumătate de ied

Ingrediente

Ulei de floarea soarelui- aprox. 200 ml

Vin alb- 0.5 l

Vin roșu- 0.5

l

Rozmarin proaspăt sau uscat- 2 legături

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cimbru uscat- 2 lingurițe

Ceapă verde- 3 legături

Usturoi verde- 2 legături

Foi de dafin- 5 foi

Piper boabe- 2 linguri

Piper macinat- 3 lingurițe

Sare- aprox. 3 linguri

Baiț pentru miel. Cum se marinează corect friptura de miel de Paște
Baiț pentru miel. Cum se marinează corect friptura de miel de Paște[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Drob din organe de miel. Secretele celui mai iubit preparat de pe masa de Paște 2021

Mod de preparare- baiț penru carne de miel

Mai întâi trebuie ca ceapa și usturoiul să fie tocate, punem rozmarinul și adaugam toate celelalte condimente, într-un bol și le amestecăm.

Apoi vom separa pulpele de restul cărnii, asta dacă avem jumătate de miel sau ied, astfel tăiem pielițele mai groase, deoarece aceasta dă o savoare excelenta preparatului. Spălam bine pulpele și apoi facem crestături folosind vârful cuțitului, pentru a le umple cu arome și pentru a permite vinului pe care il vom adauga ulterior, să pătrunda bine în carne.

Urmează să punem pulpele de miel într-un vas mai mare și vom umple golurile din crestăturile acestora, mai întâi cu boabe de piper si după cu celelalte condimente pregătite. După ce am aromatizat carnea, carnea va avea o aromă puternică.

Baiț pentru miel. Cum se marinează corect friptura de miel de Paște
Baiț pentru miel. Cum se marinează corect friptura de miel de Paște[Sursa foto: PixaBay]

Apoi adăugați ingredientele lichide, adică uleiul, vinul alb și roșu sau dacă doriți puteți înlocui cu bere. După aceea, amestecăm totul și acoperim vasul în care se află carnea cu o folie și punem la frigider, iar după două zile putem întoarce carnea, pentru a fi aromată pe toate părțile. Puteți ține carnea de miel la baiț, minim 3 zile.

Citeste si: Cum să vopsești natural ouăle de Paște. Trucul pentru un luciu perfect

În final, în ziua de Paște, vom pune carnea de miel cu zeama în care a fost marinată, la cuptor pentru aproximativ 3. Un mic secret ar fi ca în primele 2 ore de coacere, tava să fie acoperită cu folie de aluminiu pentru frăgezimea cărnii, iar mai apoi, scoatem folia și lăsăm carnea să se rumenească.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si